Iveco Daily: energiek in de transportsector

Voertuigen voor goederentransport, personenvervoer of speciale missie

Iveco Daily is een internationaal opererend bedrijf dat als slogan ‘Transport is Energy’ voert. Transport en energie houden elkaar in beweging, waardoor toegevoegde waarde ontstaat. Dat is precies wat dit merk wil bereiken: hoogwaardige oplossingen bieden in de transportsector. Het assortiment van Iveco Daily omvat lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen, zowel on-road als off-road. Voor defensiedoeleinden en dergelijke worden speciale voertuigen ontworpen, die zijn afgestemd op de specifieke missie. Daarnaast produceert het bedrijf ook voertuigen die bestemd zijn voor personenvervoer. Iveco Daily beschikt als marktleider in het segment over een uitgebreid verkoopnetwerk en onderhoudsnetwerk.

Verschillende marktsegmenten

De lichte serie bedrijfsvoertuigen van 3,3 tot 7 T van Iveco Daily bestaat uit een bestelwagen, een chassis cabine en een trekker-versie. Voor off-road toepassingen is er de uitvoering met vierwielaandrijving. Deze wagens zijn stevig en wendbaar. Het middelzware gamma biedt met de Eurocargo een voertuig van 7 tot 19 T. Ondanks de kracht van dit bedrijfsvoertuig is de Eurocargo voldoende wendbaar en door de afmetingen ook prima te besturen in stadscentra. Ook de Eurocargo kan door Iveco Daily worden geleverd met vierwielaandrijving. In de zware klasse kent het bedrijf de Stralis en de Ecostralis. Beiden voertuigen gaan tot maar liefst 44 T. De vierwielaangedreven Trakker haalt zelfs 70 T.

Technische informatie van Iveco Daily

Voor in en om de stad levert Iveco Daily CNG-versies van een groot deel van de bedrijfswagens. Deze voertuigen rijden op aardgas, dat schoner is en bovendien goedkoper dan diesel. Deze CNG-uitvoeringen voldoen aan de lage EEV-emissienormen. De bestelwagen en de chassis-cabine van Iveco Daily zijn daarnaast ook verkrijgbaar in elektrische uitvoering. Alle dieseluitvoeringen bevatten bij dit merk standaard een roetfilter. Het vermogen en de capaciteiten van de voertuigen zijn ook altijd maatwerk. Per model zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar die precies kunnen worden afgestemd op de behoeften van de koper, of het nu gaat om rijprestaties, motorkracht, laadvermogen of comfort. De wegligging en veiligheid zijn van hoge kwaliteit bij Iveco Daily. Dat leidt tot een robuust en stabiel voertuig, uitgerust met diverse technisch hoogstaande veiligheidssystemen.
Naar boven