Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
audi-sq2-front

Audi SQ2

1 / 3
audi-sq2-front
audi-sq2-side
audi-sq2-back

Sterke punten

 • Enorme kracht
 • veel rijplezier
 • Prima geschikt voor dagelijks gebruik ondanks de sportiviteit

Zwakke punten

 • zeer hoge aanschafkosten
 • hoge onderhoudskosten
 • de ruimte is voor verbetering vatbaar

Audi SQ2 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Audi SQ2, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Audi SQ2: De populaire kleine en praktische sport-SUV van Audi.

De Audi SQ2 is ontworpen als een stads-SUV en maakt tegelijkertijd indruk met een enorm krachtige motor. In 2020 kreeg het model een uitgebreide facelift met nieuwe technologie en moderne functies. Klanten waarderen vooral het allround rijplezier en de goede geschiktheid voor dagelijks gebruik. Lees meer

Interesse in een Audi SQ2

Audi SQ2 occasions
Audi SQ2 nieuwe auto's
Audi SQ2 dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Met een vermogen tot 300 pk maakt de Audi SQ2 indruk met veel rijplezier en goede prestaties.
 • Verschillende rijmodi maken het gemakkelijk om het karakter van de auto aan te passen.
 • Met zijn frisse en moderne design spreekt de stads-SUV op het eerste gezicht aan.
 • Een grote kofferbak en veel ruimte zorgen voor goede dagelijkse bruikbaarheid.
 • Zelfs in de basisuitrusting biedt de Audi SQ2 veel praktische voorzieningen en technologieën.

Belangrijke gegevens

Motor

De Audi SQ2 moet ook veeleisende klanten overtuigen met zijn rijprestaties. Een sterke motor is dus van bijzonder belang om aan de eisen te voldoen. Klanten moeten echter geen brede selectie van verschillende motoren verwachten. Zoals gebruikelijk bij topmodellen en varianten met verbeterde prestaties, concentreert de Duitse autofabrikant zich op slechts één beschikbare motor - maar die heeft wel veel te bieden.

De motor van de Audi SQ2 is een tweeliter benzinemotor met turbo, die op het scherpst van de snede werkt. Dit maakt tot 300 pk vermogen en tot 400 Nm koppel mogelijk. De benzinemotor is ontworpen als een klassieke viercilinder, maar mist noch prestaties noch indrukwekkend rijplezier.

De Audi SQ2 demonstreert dit ten laatste bij de eerste pittige stap op het gaspedaal. In dit geval laadt de stads-SUV zich voort en bereikt hij vanuit stilstand 100 km/u in slechts 4,9 seconden. Ook de topsnelheid is indrukwekkend; de aandrijving van de motor wordt pas bij 250 km/u gestopt door een elektronische begrenzing.

De Audi SQ2 laat zich ook van zijn beste kant zien als het gaat om de overige uitrusting en laat geen twijfel bestaan over de moderne techniek. Dit geldt bijvoorbeeld voor de versnellingsbak. Een handgeschakelde versnellingsbak is helemaal niet meer leverbaar; de Duitse autofabrikant rust de SUV uit met een praktische transmissie met dubbele koppeling. Dit zorgt voor bijzonder snel en comfortabel schakelen in milliseconden. Daarnaast mag de van veel andere topmodellen bekende seriële vierwielaandrijving niet ontbreken, die permanent actief is en zorgt voor optimale tractie. Ondanks de hoge prestaties van de motor belooft Audi een laag verbruik van slechts 7,7 liter per 100 kilometer.

Afmetingen

Ondanks de hoge prestaties en goede dagelijkse bruikbaarheid wordt de Audi SQ2 gekenmerkt door een goede wendbaarheid. Het voertuig is ontworpen als een klassieke stads-SUV: Met zijn handzame carrosserie is hij bij uitstek geschikt voor stadsverkeer en het vinden van parkeerplaatsen. De Audi SQ2 is iets meer dan 4,2 meter lang en 1,8 meter breed, met een wielbasis van ongeveer 2,6 meter.

Tegelijkertijd richt Audi zich op goede dagelijkse bruikbaarheid, bijvoorbeeld met 355 liter bagageruimte, die kan worden uitgebreid tot 1.000 liter door de achterbank neer te klappen. Het laadvermogen, dat tot 450 kilogram bedraagt, is ook in het dagelijks gebruik overtuigend. Wie met de Audi SQ2 ook een aanhangwagen veilig en comfortabel naar de gewenste locatie wil trekken, kan dat gemakkelijk doen dankzij de optionele aanhangwagenkoppeling. Aangezien het maximale trekvermogen echter 1.400 kilogram bedraagt, zijn grote en zware aanhangers niet echt geschikt voor de Audi SQ2.

Gegevens en afmetingen Audi SQ2
Bouwjaar sinds 2019
Lengte, breedte, hoogte 4,2 m x 1,8 m x 1,5 m
Wielbasis 2,6 m
Inhoud bagageruimte 355 l - 1050 l (incl. stoelenrij)
Onbeladen gewicht 1.585 kg
Toegestane maximum massa 2.065 kg
Cilinderinhoud 1.984 cm³
Koppel 400 Nm
Topsnelheid 250 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 4,8 s
Tankinhoud 55 l
Verbruik 8,5 l
CO²-uitstoot 192 g/km

Varianten

De autofabrikant biedt niet meerdere motoren of versies aan voor de Audi SQ2. Voor de SUV zijn evenmin verschillende uitrustingslijnen beschikbaar, die bekend zouden moeten zijn van vele andere modellen. Op verzoek kunnen echter individuele opties en voorzieningen aan de basisuitrusting worden toegevoegd om het comfort te verhogen.

Zo zijn bijvoorbeeld MMI Radio Plus, een bestuurdersinformatiesysteem met kleurendisplay of automatische klimaatregeling zijn inbegrepen in de Audi SQ2. Als je wilt vertrouwen op een SONOS premium geluidssysteem of een elektrisch te openen en te sluiten achterklep, moet je veel dieper in de buidel tasten en moeten deze voorzieningen worden toegevoegd als onderdeel van de individuele configuratie.

Prijs

De Audi SQ2 behoort niet alleen qua prestaties tot de topmodellen op de markt - de Duitse autofabrikant betaalt ook goed voor zijn aantrekkelijke totaalpakket. Dat blijkt al uit een blik op de basisprijs, die op circa 73.000 euro staat. Met de individuele opties en een aangepaste lak, stijgt de prijs echter zeer snel, en het is niet ongewoon dat het voertuig meer dan 80.000 euro kost.

Zelden is de Audi SQ2 beschikbaar als gebruikte auto. Bovendien is er een besparingspotentieel. Aangezien de meeste voertuigen weinig kilometers hebben gereden en vaak in uitstekende staat worden aangeboden, zijn ze allesbehalve goedkoop. Meestal moet er meer dan 40.000 euro worden uitgegeven.

Design

Exterieur

Op het eerste gezicht ziet de Audi SQ2 er zeer elegant uit en maakt hij indruk met zijn klassieke merkgezicht. De auto draagt zelfverzekerd de grote grille met de vier ringen in het midden. De uitgebreide lichtsignatuur, met standaard LED-technologie, zal de meeste klanten ook meteen bevallen. Ondanks zijn elegante uiterlijk kan de Audi SQ2 zijn sportiviteit nog nauwelijks verbergen, bijvoorbeeld met grote luchtinlaten aan de voorzijde of de typische belettering met de modelaanduiding.

Interieur

Het interieur is voorzien van vele grote displays en digitale uitlezingen om belangrijke informatie over de auto bij te houden. Ondertussen vertrouwt de Duitse autofabrikant ook op een aanraakgevoelig oppervlak voor de bediening van de airconditioning. Hoewel dit er modern uitziet, lijdt de ergonomie duidelijk onder deze beslissing. Het comfort wordt niet verwaarloosd in de Audi SQ2 dankzij de uitgebreide uitrusting, hoewel het zicht rondom lijdt onder de aflopende daklijn en de ruimte op de tweede rij beter zou kunnen.

audi-sq2-5

audi-sq2-1

Veiligheid

De Audi SQ2 is een zeer veilige auto. De stevige carrosserie biedt goede bescherming, en tal van assistenten en veiligheidssystemen grijpen in mocht het ergste gebeuren. Zo houdt een waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook de Audi SQ2 te allen tijde op zijn rijstrook en kan een noodremassistent botsingen met obstakels helpen voorkomen. Maar let op: veel van de assistenten kosten ook in de Audi SQ2 extra en moeten worden toegevoegd.

Alternatieven

De Cupra Formentor is een goed alternatief voor de Audi SQ2. Klanten vinden een veelzijdige keuze aan motoren en een zeer goede prijs-prestatieverhouding. De Cupra biedt veel ruimte en alle inzittenden ervaren een ruim interieur. De uitrusting met diverse assistentie- en veiligheidsvoorzieningen overtuigt kopers over de hele lijn.

FAQ

Welke veiligheidsuitrusting biedt de Audi SQ2 in de basisversie?
In de basisuitrusting biedt de Audi onder andere meerdere airbags voor en aan de zijkant. Deactivering van de passagiersairbag is ook aan boord. ABS en brake assist zijn ook standaard voor veilig dagelijks rijden.
Hoeveel kost een tweedehands Audi SQ2?
Door het bouwjaar en de uitrusting kost een gebruikte Audi SQ2 van de laatste generatie relatief veel geld. Klanten moeten rekenen tussen 65.000 euro en 72.000 euro. Gebruikte modellen kosten minstens 26.000 euro.

Meer informatie

Meer links