Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
ford-banner-l-01.jpg

Ford 2000

De Amerikaanse Ford Motor Company wordt in 1903 opgericht door Henry Ford, samen met elf andere investeerders in Michigan. Een omgebouwde wagenfabriek in Detroit dient als productiesite voor de eerste auto's die het merk op de markt brengt. Het eerste model van de autofabrikant betreft de Ford Model A. Deze wagen is bedoeld voor de gewone man die mobiel wil zijn tegen een betaalbare prijs. Enkele optionele mogelijkheden moeten ervoor zorgen dat de koper zijn Ford kan aanpassen aan zijn persoonlijke wensen en smaak. Na amper drie jaar, in 1906, kan Ford zich al beroepen op de titel van grootste autoproducent binnen de Verenigde Staten. Door de jaren heeft het merk zich gehandhaafd als producent van kwalitatieve auto's tegen een goede prijs.

Overname Land Rover

2000 is het jaar waarin Ford Motor Company Land Rover overneemt. Land Rover blijft deel uitmaken van de groep tot 2008, als het wordt verkocht aan het Indiase Tata. Met Land Rover heeft Ford nu ook een terreinwagen in het aanbod. Land Rover blijft wel onder eigennaam produceren, daar het merk gelijk staat aan kwalitatieve en krachtige terreinwagens. Onder bewind van Ford Motor Company worden verschillende nieuwe modellen gelanceerd, evenals upgrades van bestaande modellen.

Primeur bij de BedrijfsautoRAI 2000

De Ford Transit is een bestelwagen die geïntroduceerd is in 1965 en nog steeds deel uitmaakt van het gamma van Ford. De auto is een echte bedrijfswagen die zowel bij de kleine zelfstandige als grote logistieke bedrijven in trek is. Op de BedrijfsautoRAI 2000 pakt Ford uit met een vernieuwde versie van deze bestelwagen. Het merk stelt dat de aanpassingen de belangrijkste zijn sinds het bestaan van de Transit. Om aan de vraag van kleine en grote bedrijven te voldoen, is de Transit beschikbaar in diverse varianten. Een tweedehands Transit is ook vandaag nog erg populair voor een waaier aan toepassingen. Zo kan een omgebouwd exemplaar perfect dienst doen als kampeerwagen. Het is vooral de kwaliteit en duurzaamheid van de wagen die zorgt dat deze het goed doet op de tweedehandsmarkt.

Ford 2000: lancering van de nieuwe Ford Mondeo

De Ford Mondeo, oorspronkelijk een middenklasser, krijgt in 2000 een grondige herziening. Zowel het design als de technische aspecten van de auto, worden aan een kritische blik onderworpen en onderhanden genomen. Het resultaat is een auto die groter is, ruimer aan de binnenzijde en een betere wegligging heeft. Hiermee valt de Mondeo vanaf 2000 meer in het hogere segment van de markt. De Mondeo heeft vooral een grote aantrekkingskracht op gezinnen, die op zoek zijn naar een degelijke wagen met voldoende ruimte voor alle gezinsleden. Comfort en veiligheid zijn gegarandeerd en ook de oudere modellen blijven het goed doen. De verschillende modellen komen tegemoet aan de wensen en eisen van vele autoliefhebbers.