Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
kia-shuma-front

Kia Shuma

Kia Shuma : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Kia Shuma, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Kia Shuma

De Kia Shuma is de wagen bij uitstek voor iedereen die op zoek is naar een auto die modern oogt, betrouwbaar is, praktisch en bovendien aantrekkelijk qua prijs. De auto wordt voor het eerst op de markt gebracht in 1999 ter vervanging van de Mentor II. Aangezien deze laatste op elk internationaal model met 1.8 liter motor al gelabeld wordt als Shuma, is de naamsverandering een vanzelfsprekendheid. Om aan ieders vraag te voldoen op het gebied van comfort, worden twee modellen gelanceerd.

Interesse in een Kia Shuma

Kia Shuma occasions
Kia Shuma dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Het standaardmodel en de Kia Shuma FX. Het luxueuzere FX model is voorzien van enkele praktische extra's als airconditioning, automatische deurvergrendeling, een verbeterd audiosysteem en state-of-the-art spiegels en ramen. In 2001 zorgt de Koreaanse autoproducent voor een eerste update van de wagen. Deze vernieuwde versie is een aanrader voor de bestuurder die een kwalitatieve, mooi ogende tweedehands auto zoekt tegen een gunstige prijs.

Kia Shuma: betrouwbare vijfdeurs auto

Het laatste model van de Shuma betreft een vijfdeurs wagen die uiterst betrouwbaar is en het nodige comfort biedt op de rijbaan. Aan de buitenkant straalt de auto degelijkheid uit. Een gestroomlijnd kader roept een sfeer van sportiviteit op, al is er geen sprake van een echte sportwagenlook. Dit kan wel worden bereikt als men een van de vele extra's toevoegt aan het oorspronkelijke model. Een tweedehands Shuma kent een grote aantrek bij tal van tuners. Het is ook de perfecte wagen als gezocht wordt naar een goede prijs-kwaliteitverhouding. Tot de concurrenten van de Kia Shuma behoren de Renault 19, Opel Astra, Peugeot 306 en Volkswagen Golf. De Shuma van 2001 verschilt van zijn voorganger op het gebied van de neus, de bumpers waarin mistlampen zijn geí¯ntegreerd en de grille.

De perfecte instapwagen

Als een eerste wagen aan de orde is en het budget vaak beperkt is, is de Kia Shuma een uitstekende keuze binnen de markt van tweedehands auto's. De auto biedt meer ruimte dan bijvoorbeeld een Opel Corsa, zonder de prijsklasse van de compacte middenklasser te overschrijden. Dankzij het strakke, eenvoudige design oogt de auto tijdloos en is deze geschikt voor bestuurders van elke leeftijd. Standaard zijn er rode, blauwe en grijze modellen op de markt te vinden die ieder hun eigen uitstraling hebben. Zo zorgt de rode kleur voor een sportieve en jonge touch, waar de grijze variant stijlvol en elegant oogt.

Hoewel de lage prijs ten opzichte van de degelijke kwaliteit de voornaamste reden blijkt om voor de Kia Shuma te kiezen, is dit zeker niet het enige pluspunt van de Koreaanse wagen. Bij testpanels scoort de Shuma goed op het gebied van uitrusting, betrouwbaarheid en prestaties. Dit maakt de auto zowel geschikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer als voor een langere trip. De stoelen zitten aangenaam, het dashboard ziet er mooi uit en de wagen laat zich vlot besturen. De Shuma is niet de bekendste wagen binnen zijn klasse, maar zeker eentje die de moeite waard is om als tweedehands te overwegen.

Beoordelingen voor Kia Shuma

4 Beoordelingen

3,3