Nissan busje te koop: tweedehands en nieuw

Nissan busje

Nissan busje

Voor wie regelmatig materialen of goederen vervoert, is Nissan hét merk. Nissan gaat in het aanbod aan busjes nadrukkelijk met de tijd mee en is inmiddels ook al met een elektrisch bestelwagentje voor de dag gekomen.

Elektrische bedrijfswagen gaat het goed doen in de stad

Overigens is de vorm van het elektrische busje niet nieuw, daarvoor heeft Nissan teruggegrepen op bestaande modellen, maar een emissie van 0 g CO2 per kilometer is natuurlijk al vernieuwend genoeg. Nissan is van oudsher een grote producent op het gebied van bestelbusjes. Het merk heeft bovendien de prijzen altijd op een behoorlijk laag niveau weten te houden met als gevolg een hoge populariteit van de busjes. In Amsterdam nemen 200 ondernemers deel aan een proef met deze bestelbusjes. Zo kunnen deze auto's in de praktijk van alledag getest worden en beoordeeld. Het is wel zeker dat het elektrische busje het goed zal gaan doen in een stadscentrum.

Het oude Nissan busje doen het nog best

Een groot voordeel van de opkomst van de elektrische busjes is natuurlijk het op de markt komen van een heleboel tweedehands Nissan-busjes die op fossiele brandstof rijden. Hoewel de busjes nooit echt duur waren, zullen de conventionele busjes extra voordelig te koop worden aangeboden, doordat een aantal ondernemers zal overstappen op elektrisch rijden. Voor wie een goedkoop exemplaar zoekt, is het zeer de moeite waard om eens even bij het merk Nissan te gaan kijken. Zo is er, om een voorbeeld te noemen, natuurlijk altijd nog de Primastar met een dieselmotor met een inhoud van 1.9 l, handgeschakeld en vijfdeurs, voorzien van startonderbreker, geproduceerd rond de jaren 2002-2003.

Overige Nissan busjes

Behalve eerdergenoemde busjes zijn er nog andere modellen geproduceerd, zoals de Nissan Kubistar en de Vanette en de Interstar. Nissan is, met al deze modellen en opties, dus bij uitstek het merk voor bedrijfswagens.