Nissan Kubistar te koop: tweedehands en nieuw

Nissan Kubistar

Nissan Kubistar

Nissan kopieert de Kangoo van Renault

Nissan breidde haar aanbod aan Bedrijfswagens in oktober 2003 uit met de Kubistar. De bestelbus lijkt dankzij de nauwe samenwerking met Renault sterk op de Renault Kangoo. Officieel geldt de Kubistar echter als de opvolger van het MPV-model Nissan Vanette E. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Nissan Kubistar

Net als de Kangoo is de Kubistar in verschillende carrosserievarianten verkrijgbaar. De koper kan voornamelijk kiezen uit diverse deurconfiguraties. De productie van de Kubistar werd in 2008 beëindigd, een jaar later werd het model opgevolgd door de nieuw ontwikkelde Nissan NV200.

Uitvoeringen en motoren van de Nissan Kubistar

Het motorenpalet van de Nissan Kubistar werd met in totaal drie motoren erg beperkt gehouden. Als benzinemodel is de Kubistar uitsluitend verkrijgbaar met een ottomotor met een cilinderinhoud van 1,2 liter en een vermogen van 48 kW. Het dieselsegment biedt een 1,5 liter dCi-motor met naar keuze een vermogen van 48 kW of 60 kW. De Kubistar is in twee verschillende lengtes verkrijgbaar. De variant „Max“ is 32,5 centimeter langer dan de standaardvariant en biedt daarmee 0,5 kubieke meter meer laadvolume. Een ander voordeel is de in het midden geplaatste, verticaal neerklapbare scheidingswand achter de voorste zitplaatsen. Wanneer de laadruimte verder vergroot wordt door de zitting van de bijrijdersstoel neer te klappen, kan de bestuurder de scheidingswand naar voren klappen, waardoor hij beschermd wordt tegen het laadgoed. De Nissan Kubistar heeft naast de Renault Kangoo met 53,5 centimeter de laagste laadkant onder de vertegenwoordigers van haar klasse.

Uitrusting van de Nissan Kubistar

Het veiligheids- en uitrustingsniveau oriënteert zich aan de standaard voor personenwagens: de basisversie wordt vanaf de fabriek met bestuurdersairbag, stuurbekrachtiging en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening uitgerust. Tot de uitrustingsvariant Premium horen daarnaast een glazen schuifdeur aan de rechterkant en een asymmetrisch en 180 graden openende achterdeur, eveneens met glas. De Kubistar kan optioneel ook met airconditioning en verschillende audiosystemen geleverd worden.