De lange geschiedenis van Ford bedrijfswagens

De wortels van de Ford bedrijfswagens gaan helemaal terug naar 1903. Toen richtte Henry Ford de Ford Motor Company op. Het merk groeide snel in populariteit doordat Henry Ford zijn auto's mee liet doen met autowedstrijden. Toch richtte de autofabrikant zich met betaalbare auto's op de doorsnee bevolking. En dat is gelukt, want een van de populairste auto's ooit komt uit de Ford fabriek: de Ford Model T, of T Ford. Deze werd in 1908 op de markt gebracht en kreeg de bijnaam Tin Lizzy. Hierna volgden nog vele successen waaronder de Ford Mustang en de recentere modellen Ford Escort, Ford Fiesta en Ford Ka. Ook werd het wagenpark van dit automerk in de loop der jaren uitgebreid met Ford bedrijfswagens.

Ford bedrijfswagens: van een VAN tot een bestelbus

Als een van de grootste autofabrikanten ter wereld biedt Ford bedrijfswagens voor allerlei omstandigheden. Of het nu de Ford Fiesta VAN is om zakenpartners comfortabel te vervoeren of een New Ranger om ruig terrein te bedwingen, Ford bedrijfswagens bieden een ruime keus. Binnen de Transit-modellenreeks kunnen ondernemingen kiezen uit diverse minibussen om personen te vervoeren of voertuigen voor vrachtvervoer. Voor kleinere vrachten biedt Ford bedrijfswagens o.a. de Ford Transit Connect. De Transit Bestelwagen kan voor het grotere werk worden ingezet. Met de Transit Chassis Cabine wordt er een basis geboden om Ford bedrijfswagens aan te passen aan de wensen van een onderneming. Zo kan er bijv. een kipper of laadbak op worden gemaakt.

Het idealisme van Henry Ford is terug te vinden in Ford bedrijfswagens

Ford was in de vroege jaren van de vorige eeuw al snel een geliefd bedrijf om te werken. Henry Ford betaalde zijn medewerkers meer dan andere autofabrikanten en hanteerde ook als een van de eersten een werkdag van acht uur. Sinds de jaren '90 is Ford begaan met het milieu. Zo heeft het een auto ontwikkeld die op waterstof kan rijden, de P2000, die echter nog niet op de markt is gebracht. Ook bij de huidige modellen Ford bedrijfswagens is aan duurzaamheid gedacht. Zo is er bij de Transit Bestelauto een automatisch start/stop-systeem toegevoegd, waardoor de auto brandstof bespaart bij stilstand.
Naar boven