Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
audi-banner-l-01.jpg

Audi 2014

De Duitse autofabrikant Audi, vroeger het kleine broertje binnen de Volkswagen Groep, heeft zich als volwaardige speler op de kaart gezet sinds de jaren 80 en bevestigt ook in 2014 zijn stijl en klasse. Op het racecircuit maakt het merk uit Ingolstadt naam dankzij de Urquattro, een serie wagens met vierwielaandrijving waar men, niet zonder reden, zeer trots op is. Na het vieren van haar 100-jarige bestaan in 2009, is Audi volop bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe modellen en verbeterde versies van bestaande modellen. Voor de liefhebber van de sportieve, grote wagen is er de R8, maar wie een kleiner budget ter beschikking heeft kan kiezen uit een waaier aan modellen zoals de A1 en A3. Doordat het merk een goede reputatie geniet op het vlak van duurzaamheid en kwaliteit, zijn ook de tweedehands wagens erg in trek.

Tijd voor de Audi S1

2014 is het jaar waarin Audi eindelijk zijn sportieve variant van de A1 lanceert. De S1 is gebaseerd op Audi's kleinste wagen, maar dat doet geen afbreuk aan de kracht en sportiviteit die deze heeft meegekregen. De auto is zowel beschikbaar in een driedeurs- als vijfdeursmodel en voorzien van een gestroomlijnde body en opvallende, stoere neus. Met 231 pk onder de motorkap, wordt een snelheid van 100 kilometer per uur in amper 5,8 seconden bereikt. Het bekende quattro-systeem van Audi wordt standaard voorzien in de S1, wat zeker bij de liefhebber van een snelle wagen erg wordt gewaardeerd. Uiterlijk verschilt de S1 van de A1 door zijn dynamische bumpers, zijpanelen, koplampen, achterlichten en uitlaat. Sportzetels en nieuwe kleuren moeten ervoor zorgen dat het sportieve karakter volledig in de verf wordt gezet.

Ook de Audi S3 bestaat nu als Cabriolet

Na de Sportback, de Sedan en de driedeurs, introduceert de autofabrikant nu ook de Audi S3 Cabriolet. Op technisch vlak zijn de verschillen tussen deze cabrioversie en de originele Audi S3 summier, maar uiterlijk is het natuurlijk een ander verhaal. De S3 Cabriolet is een auto die zeer laag bij de grond komt. Dit verhoogt het gevoel van klasse, maar kan weleens problemen opleveren op sommige kleine wegen. Daarnaast is de grille aangepast en zorgen vier uitlaatpijpen voor een aparte look. Binnenin krijgt men een comfortabele sportstoel gepresenteerd en het S3 logo is overvloedig aanwezig.

Een upgrade voor de Audi A7 Sportback en de S7 Sportback

Een regelmatige upgrade zorgt ervoor dat de verschillende modellen van Audi er steeds jong en modern blijven uitzien. In 2014 worden de designs van de Audi A7 en S7 Sportback onder handen genomen. Opvallend zijn de led-dagrijlichten en de gewijzigde bumpers. Ook de uitlaat krijgt een nieuw kleedje aangemeten. Onder de motorkap is er vooral gekeken naar zuinigheid en uitstoot. De upgrade van beide modellen moet ervoor zorgen dat ze beter presteren op beide vlakken. Het maakt de Audi 2014 extra interessant als tweedehands model.

Meer links