Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
peugeot-banner-l-01.jpg

Peugeot 2007

Op de EuroNCAP crashtest haalt de Peugeot 207 coupé-cabriolet de maximumscore van 5 sterren. Hiermee is de 207 de allereerste kleine wagen in cabrioletvorm met zo'n hoge score en kan de auto aanspraak maken op de titel van veiligste cabriolet van 2007. Peugeot heeft zwaar geïnvesteerd in de veiligheidsuitrusting van de compacte 207. Zo zijn er niet alleen aan de voorzijde plofkussens aangebracht, maar ook zijdelings zijn ze in de wagen geïntegreerd. Dankzij de optimale vorm beschermen ze naast het lichaam ook het hoofd van de inzittenden. Daarnaast vormt een knie-airbag de perfecte aanvulling om letsels aan de onderbenen te voorkomen bij een ongeluk. Achteraan zorgen pyrotechnische rolbeugels ervoor, dat ook passagiers bij een mogelijke koprol van de wagen worden beschermd.

Lancering van de nieuwe Peugeot 308 in 2007

In september 2007 pakt Peugeot op de Autosalon van Frankfurt uit met de opvolger van de 307. De Peugeot 308 heeft dezelfde lijnen als zijn voorganger, maar er is extra dynamiek toegevoegd aan het design van de wagen. De grille oogt als een gapende bek en de lichten lopen door op de flanken, wat de wagen een levendige uitstraling geeft. Naast de standaardversie is er een tweede variant beschikbaar, waarbij een iets klassieker design is gekozen voor de voorzijde van de auto. Verschillende motoren zorgen ervoor, dat de auto zowel nieuw als tweedehands bij gezinnen én sportieve chauffeurs in de smaak valt.

Het milieuvriendelijke Blue Lion

Hoewel Peugeot niet de eerste autofabrikant is die het belang van een milieuvriendelijk label inziet, kan gezegd worden dat er goed is nagedacht over de lancering ervan. Het label van Peugeot krijgt de naam Blue Lion en legt de focus voornamelijk op een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast zijn de auto's die aan het label voldoen voor het grootste deel recycleerbaar aan het einde van hun levensduur. Hiermee zet Peugeot een eerste stap in de goede richting op het gebied van ecologisch ondernemen. Dat de tweedehands auto's van dit type een succes zijn, is voor een groot deel te danken aan hun groene imago. Peugeot blijft ook in de volgende jaren investeren in onderzoek naar zuinigere wagens met een minimale impact op het milieu.

Peugeot 2007: de nieuwe 407 voorgesteld

Een uitgesproken lange snuit en A-lijnen in combinatie met een opvallende grille, vormen de basis voor de nieuwe Peugeot 407 die op de Autosalon van Genève wordt gepresenteerd. Peugeot brengt hiermee een dynamische auto op de markt, die vooral in trek is bij de bestuurder die jaarlijks heel wat kilometers aflegt. Het interieur is uiterst comfortabel en staat garant voor een plezierige rijervaring. Ruime zitplaatsen die de juiste ondersteuning bieden en een intuïtieve besturing moeten bijdragen aan dat plezier. De kofferruimte is een klein beetje beperkt in vergelijking met de voorganger van de 407, maar er blijft ruim voldoende plaats over. Inzittenden daarentegen kunnen genieten van een aangename rit.

Meer links