Populariteit van de Ford Transit

De Ford Transit is een bestelwagen van de Europese tak van het automerk Ford, dat in Amerika is gevestigd. In 1953 rolt de Ford Transit voor het eerst van de lopende band. Uiteindelijk zullen er meer dan 5 miljoen bestelwagens geproduceerd worden. Tot het jaar 1981 is deze bestelwagen ook in Nederland geproduceerd, in de Nederlandse Ford-fabriek in Amsterdam. De Transit is een populaire bestelwagen bij zowel bedrijven als particulieren, wat wordt geïllustreerd door de vele prijzen die deze bestelwagen heeft gewonnen. De Transit is in 2001 benoemd tot 'Van of the year'. In 2003 heeft ook de kleinere Transit, de Transit Connect, deze prijs ontvangen. De Ford Transit kan worden ingezet voor vele doeleinden, bijv. als ambulance of als bestelwagen. In 2006 is het nieuwste model van de Ford Transit op de markt gebracht.

Geschiedenis van de Ford Transit

De allereerste Ford Transit, de FK 1000, is in de jaren '50 gebouwd in de Ford-fabriek te Keulen. Vanaf 1961 heet deze bedrijfswagen de Ford Taunus Transit. Na 1965 zijn er door de jaren heen vele verschillende Ford Transit modellen gebouwd. Er is vooral gestreefd naar een groot laadvermogen en meer comfort. Ook zijn er door de jaren heen allerlei geavanceerde snufjes in de Ford Transit gebouwd.

De betaalbare Transit Ambiente

De Ford Transit wordt in meerdere modellen geleverd. Daarvan is de Transit Ambiente de goedkoopste. Bovendien is deze solide bestelwagen bijzonder goed uitgerust en in het bezit van veel nieuwe technologie. De Transit Ambiente heeft een krachtige Euro 5 motor, met cDPF roetfilter. De Transit Ambiente beschikt daarnaast over elektrische voorruitverwarming en een cd-speler waarvan de bediening aan de stuurkolom is gemonteerd. Verder is de Transit Ambiente uitgerust met elektrisch bedienbare portierramen en een laadschot zonder ruit. Ten slotte heeft de Transit Ambiente een centrale dubbele vergrendeling met afstandsbediening, waardoor de auto uitblinkt in veiligheid. Kortom: deze Ford Transit is de oplossing voor vele vervoersvraagstukken!
Naar boven