Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

BMW Z1

Informatie over BMW Z1

De BMW Z1 Roadster is een sportauto die in 1987 tijdens de internationale autotentoonstelling gepresenteerd werd. De BMW Z1 combineert technische innovaties die uniek waren in die tijd met een verfijnd design. De laatste BMW Z1 rolde in 1989 van de band. Tot die tijd werden er 8.000 voertuigen van dit model geproduceerd. Lees meer

Alternatieve modellen

Tot de technische vernieuwingen in de BMW Z1 hoorden deuren die je kon laten zakken.De deuren verdwenen door middel van tandriemen in de carrosserie. Hierdoor was het voor de bestuurder mogelijk om de BMW Z1 met open deuren te besturen. Bovendien zorgde de voorin in het midden geplaatste motor van de BMW Z1 voor een optimale balans tussen voor- en achteras. Een verdere nieuwigheid waren de carrosseriedelen uit glasvezel versterkt kunststof en aluminium. Door de schroefverbinding van deze carrosseriedelen kostten reparaties aan de BMW Z1 minder tijd. De uitlaat aan de onderkant van de auto veroorzaakte bij de BMW Z1 weinig achtergrondgeluid. De nieuwe constructie van de achteras, die in de BMW Z1 voor het eerst gebruikt werd, werd later standaard gebruikt in de 3-serie van BMW.

De vlotte sportauto beschikt over de zescilindermotor met 12 ventielen en een cilinderinhoud van 2.494 ccm uit de BMW 325i. Hiermee haalt de auto met 125 kW/170 pk een maximumsnelheid van 225 km/u. De acceleratie van nul naar honderd duurt bij de BMW Z1 7,9 seconden. Ook het benzineverbruik van de BMW Z1 mag gezien worden. Het voertuig verbruikt gemiddeld 9,2 liter benzine per 100 km. Een groot aanbod aan speciale features had de BMW Z1 echter niet te bieden. De BMW Roadster werd in maar één uitvoering gebouwd.  Daarom had de koper alleen keuze wat betreft kleur en interieur van de auto.

Beoordelingen voor BMW Z1

1 Beoordelingen

3,0