Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
citroen-c6-front

Citroën C6

1 / 3
citroen-c6-front
citroen-c6-side
citroen-c6-back

Sterke punten

 • Zeer goed uitrustingsniveau
 • Zeer hoge veiligheidsnormen
 • Innovatief ontwerp

Zwakke punten

 • Dure aankoop
 • Kleine laadopening
 • Moeilijk te verkrijgen

Citroen C6 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Citroen C6, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:€ 2.200,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Citroën C6: veilige sedan met hoog rijcomfort

De Citroën C6 is een hogere middenklasse sedan die tussen 2005 en 2012 werd geproduceerd als opvolger van de Citroën XM. Hij onderscheidt zich met name door zijn royale ruimte, rijke uitrusting en hoge veiligheidsnormen. Lees meer

Interesse in een Citroën C6

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Nauwelijks interieurgeluid dankzij goede isolatie
 • De vering is bovengemiddeld goed
 • Zeer ruim interieur
 • Dankzij het head-up display kan men zich volledig op het verkeer concentreren
 • Gebruikt door vier verschillende Franse presidenten

Gegevens

Motor

De Citroën C6 is leverbaar met relatief weinig motoren. Er zijn slechts één benzine- en drie verschillende dieselmotoren beschikbaar. Opgemerkt zij dat deze vier motoren niet gedurende de gehele productieperiode beschikbaar waren. Occasions met de overeenkomstige motor zijn dus ook alleen beschikbaar uit de overeenkomstige periode.

Benzinemoto Dieselmoto Dieselmoto Dieselmoto
Model 3.0 V6 2.2 HDi 170 Biturbo FAP 2.7 V6 HDi 205 Biturbo FAP 3.0 V6 HDi 240 Biturbo FAP
Bouwperiode 2005 – 2009 2006 – 2010 2005 – 2009 2009 – 2012
Versnellingsbak Automatische 6-versnellingsbak 6 versnellingen Automatische 6-versnellingsbak Automatische 6-versnellingsbak
Cilinderinhoud 2.946 cm³ 2.179 cm³ 2.720 cm³ 2.992 cm³
Vermogen 211 pk 170 pk 204 pk 241 pk
Topsnelheid 230 km/u 217 km/u 230 km/u 240 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 9,4 s 9,6 s 8,9 s 8 s
Leeggewicht 1.820 kg 1.825 kg 1.875 kg 1.875 kg
Brandstofverbruik per 100 kilometer 11,2 l 6,6 l 8,7 l 7,4 l

Alle vier de motorvarianten van de Citroën C6 bieden hoge prestaties en een navenant goede acceleratie. Zelfs de kleinste motor kan zijn sterkere concurrenten bijhouden. Tegelijkertijd is de loopcultuur van de C6 altijd trillingsarm en kan het voertuig dankzij de goede transmissiegradatie zijn volledige temperament ontwikkelen. De rijstabiliteit en het bochtenwerk zijn bovengemiddeld schoon en geven de inzittenden een veilig gevoel. De hydropneumatische vering doet de rest en strijkt hobbels en glooiingen glad met minimale lichaamsbewegingen.

Afmetingen

Citroën C6
Lengte 4,90 m
Breedte 1,86 m
Hoogte 1,46 m
Wielbasis 2,90 m
Inhoud kofferruimte 421 l

De afmetingen van de Citroën C6 bieden veel ruimte in het voertuig. Aan de voorzijde hebben zelfs inzittenden tot 1,85 meter lang voldoende knieruimte. Bovendien zijn de hoofdruimte en interieurbreedte hier bijzonder royaal. Op de achterbank is de maximale passagiershoogte beperkt tot ongeveer 1,80 meter, maar ook hier is de knieruimte enorm.

De koffer van ongeveer 420 liter is vergelijkbaar met de Alfa Romeo 166 of de Jaguar S-Type. Het enige punt van zorg hier is de relatief kleine laadopening, die de toegang voor sommige grote voorwerpen kan blokkeren. Voor het overige is de bagageruimte gemakkelijk te openen en standaard al voorzien van een doorlaadluik, waardoor lange voorwerpen gemakkelijk kunnen worden opgeborgen.

Varianten

De Citroën C6 is gemodelleerd naar de C6 Lignage Concept Car die in 1999 werd gepresenteerd. Deze heeft een sterk geaccentueerde voorkant, een lange wielbasis en vloeiende lijnen die leiden naar een vrij korte achterkant. In wezen behoudt de C6, die 6 jaar later verscheen, dit innovatieve uiterlijk, ook al lijkt het niet zo futuristisch. Hij werd op deze manier geproduceerd totdat de productie in 2012 stopte.

Er is echter een benoemde opvolger: de Chinese Citroën C6. Net als de C6 van 2011 is dit ook een hogere middenklasse sedan, maar verder een volledig nieuwe ontwikkeling. Bovendien is dit model exclusief voor de Chinese markt vervaardigd.

Prijs

De productie van de Citroën C6 als nieuwe auto werd al zo'n tien jaar geleden stopgezet. Het voertuig werd laatst aangeboden voor een nieuwprijs van ongeveer ruim 41.000 euro. Beter uitgeruste modellen kostten echter al snel meer dan 60.000 euro, maar daarvoor bood het model een enorme hoeveelheid uitrusting en zeer goed rijcomfort. Niet voor niets was de Citroën C6 ook erg populair bij veel politici in Frankrijk.

De comfortabele gezinswagen blijft ook als occasion zeer gewild. In goede staat en met een lage kilometerstand kost het model echter al snel ruim boven de 15.000 euro. Eenvoudiger varianten met een hoge kilometerstand zijn met onder de 5.000 euro goedkoper, maar vaak zijn dan dure reparaties nodig.

Met krachtige motoren en een leeggewicht tot 1,8 ton zijn de onderhoudskosten van de Citroën C6 niet per se goedkoop. Het voertuig kost bijvoorbeeld ongeveer 1220 euro per jaar.

Design

Exterieur

Het exterieur van de avant-gardistische C6 wordt gekenmerkt door zijn brede en grotendeels vlakke vorm: de lange motorkap, de randloze lijnen en een licht aflopende daklijn die naar de korte achterkant leidt. Met deze carrosserie behoudt hij de spriet van zijn XM-voorganger, maar verandert het vierkant in het rond. XM-liefhebbers zullen zeker in vervoering raken over de C6.

De C6 rijdt op 18-inch lichtmetalen velgen. Hij is verkrijgbaar in donkerblauw, rood, groen en vele andere kleuren.

Interieur

Het interieur van de C6 is bovengemiddeld goed. De grote stoelen zijn comfortabel bekleed en kunnen zowel voor de bestuurder als voorpassagier worden versteld. De snelle verwarming en airconditioning creëren de gewenste sfeer met één druk op de knop. Navigatiesysteem en audio-CD -systeem zijn standaard op elke auto. Het head-up display projecteert snelheids- en navigatiebegeleiding op de voorruit. Rijverlichting en ruitenwissers kunnen worden geautomatiseerd. De bediening van alle genoemde functies is gemakkelijk te begrijpen en vereist geen intensieve opleiding. Zoals bekend bij oudere voertuigen gebeurt dit via fysieke schakelaars en draaiknoppen.

Een ander pluspunt van de Citroën C6 is de goede geluidsisolatie: zelfs bij hoge snelheden blijft het binnenin altijd stil. Over het geheel genomen is de Citroën C6 een auto met een hoog comfortniveau die perfect is voor lange reizen. Dit en de goede bagageruimte maken het een ideale auto voor reizen met het gezin.

Citroen-C6-Interior

Citroen-C6-Seating

Veiligheid

Hoewel de Citroën C6 niet langer een echte piepkuiken is, zijn de rijhulpsystemen indrukwekkend op het gebied van veiligheid. Zo is de auto uitgerust met o.a.:

 • ESP & ABS
 • Voor-, zij-, gordijn- en knie-airbags
 • Remassistent: helpt bij een noodstop
 • Rijbaanassistent: vestigt de aandacht op het rijden over rijstrookmarkeringen
 • Head-up display: ondersteunt het concentratievermogen
 • Automatisch waarschuwingslichten bij noodstop
 • Dynamische bocht- en bochtenverlichting

De NCAP crashtest bevestigde ook onafhankelijk de hoge veiligheidsstandaard van de C6: hij kreeg tweemaal vijf van de vijf sterren en eenmaal vier sterren in de drie veiligheidscategorieën.

Alternatieven

Een sportief alternatief voor de goed uitgeruste Citroën C6 is de eerste generatie Jaguar XF. De laatste is leuker om mee te rijden, maar moet concessies doen op het gebied van vering en algemene uitrusting. Ook de Jaguar S-Type geeft voorrang aan meer rijdynamiek boven comfort. Hier zullen optische overwegingen eerder tot een beslissing leiden. Wie op zoek is naar een allrounder met een grote kofferbak, goede ruimte en goed rijplezier kan terecht bij de Mercedes-Benz E 280.

FAQ

Hoeveel pk heeft de Citroën C6?
De Citroën C6 heeft tussen de 170 en 241 pk.
Wat is mijn Citroën C6 waard?
De waarde van je Citroen C6 hangt grotendeels af van de staat, de oorspronkelijke registratie en de kilometerstand. Maar als uw C6 ongeveer 100.000 kilometer achter de rug heeft, kan hij nog steeds tot 18.000 euro waard zijn. Hier is de grote vraag naar het klassieke en populaire model met zeer goed comfort merkbaar.
Welke brandstof heeft de Citroën C6 nodig?
De Citroën C6 is verkrijgbaar in zowel benzine- als dieseluitvoering. Het model met benzine is het oudste. De drie diesels zijn allemaal nieuwer.

Beoordelingen voor Citroen C6

3 Beoordelingen

5,0