Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volkswagen Phaeton

De VW Phaeton is een luxe sedan uit de topklasse, die Volkswagen sinds 2002 produceert. Met de VW Phaeton, die tijdens de ontwikkeling de projectnaam D 1 droeg, wilde het Volkswagenconcern een concurrent voor de Mercedes-Benz S-klasse, de BMW 7 en de Audi A8 op de markt brengen. Tot en met januari 2007 werden er 13.459 Phaetons geregistreerd, waarbij er in Dresden meerdere uitrustingsvarianten van de Phaeton van de band rolden. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Volkswagen Phaeton

Zo werden er in modeljaar 2005 bijvoorbeeld in totaal vier motortypes aangeboden: drie benzinemotoren en één dieselmotor, waarvan de 6,0 liter W12-benzinemotor met 331 kW/450 pk de beste prestaties heeft. Het basismodel met dieselmotor, de VW Phaeton 3.0 TDI, heeft echter ook al een vermogen van 165 kW (225 pk). Om van 0 naar 100 km/u te accelereren heeft de Phaeton tussen de 8,8 en 9 seconden nodig. Het verbruik ligt op 9,6 liter per 100 km en de maximumsnelheid tussen de 232 km/u en 234 km/u. Bij een leeggewicht van tussen de 2,2 en bijna 2,6 ton zijn de modellen van de VW Phaeton zeer gemakkelijk te sturen dankzij de 4Motion-vierwielaandrijving en een automatische zesversnellingsbak. Naast airbags, ESP, ABS en actieve hoofdsteunen hoort ook nog de variabele torsenkoppeling van de vierwielaandrijving tot de omvangrijke veiligheidstechniek van de auto. En niet in de laatste plaats bieden ook de grote afmetingen van de auto veel bescherming bij botsingen.Ook het interieur van de VW Phaeton is duidelijk georiënteerd aan de luxe van de topklasse. Naast een tochtvrije automatische airconditioning en veel been- en hoofdvrijheid is de VW Phaeton onder andere uitgerust met een CD-navigatiesysteem. In 2003 werd de innovatieve zittechniek van de Phaeton met de gerenommeerde ‘Professor Ferdinand Porsche Preis’ van de TU Wenen bekroond. Bij de jongste modellen, bijvoorbeeld de Phaeton V6 TDI, werd vooral goed gelet op zo milieuvriendelijk mogelijke CO2-uitstootwaarden.

Beoordelingen voor Volkswagen Phaeton

24 Beoordelingen

4,6