Ga naar hoofdinhoud

Nissan King Cab te koop: tweedehands en nieuw

Nissan King Cab

Nissan King Cab

De allereerste Hardbody wordt in 1986 onder de groepsnaam D21 op de markt gebracht door Nissan. In 1997 wordt deze serie vervangen door de D22 die op zijn beurt in 2004 wordt gemoderniseerd tot de grotere en langere D40, het spectrum waarbinnen King Cab ook valt. In de tussentijd wordt de originele 4-cilinder motor in 1999 vervangen door een krachtiger V6-model. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

De oorsprong van de Nissan King Cab

Twee varianten met een even groot grondoppervlak

De Nissan King Cab is een van de versies van de D40 Nissan Pick-up Navarra, over vrijwel de hele wereld eveneens bekend als Nissan Frontier. Beide versies beschikken over een exact even groot grondoppervlak van ruim 5,30 m lang en 1,85 m breed, zodat het verschil in laadruimte wordt bepaald door de afmetingen van de cabine. Zo wordt de 35 cm extra laadruimte in de Nissan King Cab gewonnen door een cabine-interieur met minimale luxe, opklapzitjes en zelfs verkleinde deuren. De King Cab beschikt over een laadklepsysteem, dat toelaat om indien nodig de laadruimte langer te maken, zodat vracht tot 2,40 m vrijwel moeiteloos kan worden getransporteerd.

Een tweedehands Nissan King Cab voelt zich overal thuis

De stevige Nissan King Cab 4x4 voelt zich als een vis in het water op modderig terrein en baant zich moeiteloos een weg door bossen. Daarvoor zorgen het klassieke ladderchassis, maximale bodemvrijheid van 230 mm, royaal uitgeklopte wielkassen, een grote asbewegingsvrijheid en standaard modder- en sneeuwbanden. Het stoere, hoekige macho-uiterlijk van de King Cab weerspiegelt perfect zijn innerlijke eigenschappen. Tegelijkertijd is deze wagen zo ontworpen, dat men er nog net de stad mee in kan. Met zijn 1,91 cm hoogte, past deze auto net in de meeste parkeergarages. Ook al heeft de Nissan King Cab een lange wielbasis, de auto blijft hanteerbaar in nauwe straatjes. Dit alles maakt de Nissan King Cab de ideale tweedehands auto voor wie van stevigheid houdt en in zijn vrije tijd graag offroad gaat.