Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Opel Frontera

De Opel Frontera wordt in 1991 in Europa gepresenteerd

Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) en het Japanse bedrijf Isuzu werkten sinds de jaren '70 samen bij de productie van pick-ups en offroaders. Daaruit ontstond in de jaren '90 een compacte Sport Utility Vehicle (SUV) die Isuzu onder haar eigen merknaam aanbood, terwijl GM licentieversies onder verschillende labels zoals Chevrolet en Vauxhall van de band liet rollen. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Opel Frontera

Op de meeste Europese markten nam GM de offroader als Opel Frontera in de collectie op. In Europa werd de Opel Frontera van 1991 tot 2003 in twee generaties geproduceerd, waarna vervolgens drie jaar later de in 2006 gepresenteerde opvolger Opel Antara klaarstond.

De eerste generatie van de Opel Frontera wordt tot 1998 gebouwd

De eerste generatie van de Opel Frontera werd voor de Europese markten tussen 1991 en 1998 in Groot-Brittannië geproduceerd op basis van de Isuzu Rodeo c.q. Isuzu Wizard. De Opel Frontera werd aangeboden in twee carrosserieversies: als twee- en als vijfdeursmodel. De Opel Frontera Sport genaamde korte versie had een wielbasis van 2,33 meter en kwam op een totale lengte van 4,20 meter. De vijfdeursvariant kreeg een wielbasis van 2,76 meter en een carrosserie met een lengte van 4,69 meter. Het belangrijkste verschil tussen beide modellen was naast hun lengte dat de Opel Frontera Sport ook met een softtop verkrijgbaar was. Naast de vierwielaandrijving was er ook een achterwielaandrijving verkrijgbaar voor de kleiner gemotoriseerde modellen van de Opel Frontera.

De motoren van de eerste generatie van de Opel Frontera

Tijdens de bouwperiode van de eerste generatie, tot 1998, werd de Opel Frontera aangeboden met drie verschillende benzine- en twee verschillende dieselmotoren. Het instap benzinemodel was uitgerust met een 2,0 liter motor met een prestatievermogen van 85 kW (115 pk). De grotere motoren hadden aanvankelijk een prestatievermogen van 100 kW (136 pk), wat vanaf 1995 veranderde in 92 kW (125 pk). Aan het begin van de productie werd er ook nog een 2,3 liter dieselmotor met 74 kW (100 pk) in de collectie opgenomen, die later vervangen werd door een 2,8 liter dieselmotor met 83 kW (113 pk).

De tweede generatie van de Opel Frontera komt in 1998 op de markt

De tweede generatie van de Opel Frontera kwam in 1998 op de markt met een nieuw vormgegeven voorkant en enkele andere wijzigingen in de vormgeving. Ook deze generatie verscheen weer met twee verschillende wielbasissen. Naast de 2,2 liter benzinemotor werden er nu ook V6-motoren met een grotere cilinderinhoud en een prestatievermogen van maximaal 184 kW (250 pk) aangeboden, evenals een dieselmotor met 88 kW (120 pk).

Beoordelingen voor Opel Frontera

19 Beoordelingen

4,3