Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
peugeot-banner-l-01.jpg

Peugeot 2014

De Peugeot 308 wordt in 2007 geïntroduceerd en wordt in Europa uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2014. De 308 is uitgebracht als een vijfdeurs hatchback en later volgt er een driedeurs hatchback. De 308 is verkrijgbaar in een uitvoering met een benzine- en een dieselmotor met een vermogen tot 207 pk. Beide versies zijn verkrijgbaar als 6-traps automaat en een handgeschakeld model met 6 versnellingen voor een efficiënte en zuinige rijervaring. Daarnaast heeft de Peugeot 308 een moderne uitstraling en een gebruiksvriendelijke cockpit met een touchscreen voor een intuïtieve bedieningservaring.

De geschiedenis van Peugeot

Als bedrijf bestaat Peugeot al ongeveer 80 jaar, als de eerste auto in 1890 wordt uitgebracht. Na een lange geschiedenis in het vervaardigen van onder andere gereedschappen en fietsen, treedt Peugeot toe tot de autobranche. Peugeot is vrijwel direct actief in de autosport en weet op deze manier de wereld te laten zien waartoe de modellen van Peugeot in staat zijn. Peugeot wint de Grand Prix van Amerika en behaalt meerdere overwinningen in de rallysport met topmodellen als de Peugeot 404 en de Peugeot 504. In 1983 gooit Peugeot het roer enigszins om, doordat er minder vraag naar luxe personenauto's is en meer vraag naar betaalbare en compacte auto's. Met de 205 slaat Peugeot de spijker op zijn kop en weet het met dit succesnummer de verkoopcijfers drastisch te verhogen. De 205heeft inmiddels zijn derde opvolger in de vorm van de Peugeot 208. Vandaag de dag heeft Peugeot weer een belangrijk marktaandeel in de luxe personenwagens, met modellen als de Peugeot 508, de Peugeot 5008 en de Peugeot RCZ-R.

Kies voor een tweedehands Peugeot uit 2014

Om zo voordelig mogelijk te kunnen genieten van een moderne en comfortabele Peugeot, ligt de keuze voor een tweedehands Peugeot uit 2014 voor de hand. Met bijvoorbeeld een Peugeot 308, 508 of 208 uit 2014, krijgt men een relatief jonge auto met de laatste technische hoogstandjes zonder dat de hoofdprijs hoeft te worden betaald. Voor een tweedehands Peugeot kan men terecht bij een van de Peugeot-dealers in Nederland of bij een particulier. Bij een Peugeot-dealer kan de automobilist vaak rekenen op een garantieperiode en een uitgebreide servicebeurt. Een particulier biedt zijn tweedehands Peugeot, in vergelijking met een dealer, doorgaans aan voor een lagere aanschafprijs.

Meer links