Hybride auto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Deze auto’s met een elektrische hulpmotor nemen bijna de helft van de totale personenautoverkoop voor hun rekening. Maar niet elke hybride auto is hetzelfde. Lees hier alles over het verschil tussen een hybride en plug-in hybride auto.
Het bijvullen van koelvloeistof in je auto is een essentieel onderdeel van regulier onderhoud dat vaak over het hoofd wordt gezien. Hoe vul je koelvloeistof bij? En waar moet je op letten? Tijd voor antwoorden.
Een alternatief voor een batterij-elektrische auto is de waterstof auto. In dat geval heb je geen loodzwaar accupakket nodig, maar wordt de energie aan boord opgewekt door middel van waterstof. Welke modellen zijn er? En wat is een waterstof auto precies?
HVO100 diesel is een duurzaam alternatief voor traditionele diesel. HVO100 is aanzienlijk minder milieubelastend en geschikt voor veruit de meeste bestaande dieselmodellen. Lees hier alles over HVO100 diesel inclusief de voordelen, nadelen, kosten en tanklocaties.
Het antiblokkeersysteem, ook wel bekend als ABS, is een veiligheidssysteem in vrijwel alle auto’s. Het voorkomt dat de wielen blokkeren tijdens krachtig remmen, wat helpt om de controle over het voertuig te behouden en ongelukken te voorkomen. In dit artikel leggen we uit hoe ABS werkt.
Apple CarPlay en Android Auto zijn technologieën die het gebruik van je smartphone in de auto vereenvoudigen en veiliger maken. Met deze systemen kun je eenvoudig je favoriete apps gebruiken, navigeren, muziek afspelen en handsfree bellen. Lees hier alles over Apple CarPlay en Android Auto.
Goed onderhouden banden zijn essentieel voor veiligheid, brandstofefficiëntie en rijcomfort. Ze zorgen voor optimale grip, verkorten de remweg, verminderen brandstofverbruik en gaan langer mee, waardoor je geld bespaard en het milieu minder belast.
Vanaf 1 mei 2021 wordt er in de Europese Unie een nieuw bandenlabel gebruikt voor personenauto's. Dit label biedt gegevens over het geluidsniveau, de brandstofefficiëntie en de grip op natte wegen van nieuwe banden. Hier leggen we uit hoe het systeem werkt.
Tijdens de wintermaanden ruilen veel Nederlanders hun zomerbanden om voor winterbanden. Ze worden vaak direct opgeslagen, zonder te controleren of ze nog in goede conditie verkeren. Helaas blijkt dit vaak niet het geval te zijn. Hier enkele tips om je zomerbanden in topconditie te houden.
Winterbanden zijn bedoeld voor gebruik in koude weersomstandigheden, met name bij temperaturen onder de 7°C. Ook al zijn ze in Nederland niet verplicht, ze zorgen wel voor extra veiligheid. Hier zijn enkele belangrijke aspecten en voordelen van winterbanden.
Het is altijd veilig om je auto na het parkeren op de handrem te zetten. Behalve bij koud winterweer, want dan kan het voorkomen dat je handrem vastvriest. Wat moet je weten over de werking van de handrem? Hoe kun je voorkomen dat hij ’s winters vastvriest? In dit artikel leggen we het uit.
Dashcams worden steeds vaker gebruikt. Niet alleen om mooie routes te filmen, maar soms ook als bewijsmateriaal bij een ongeluk of schadegeval. Voor een paar tientjes heb je al een HD-camera met een flinke opslagcapaciteit. Wat moet je daar allemaal over weten? We vertellen het je in dit artikel.
Het is moeilijk om te zeggen wat de "beste" autoband is, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals het type voertuig, het weer en wegcondities. Er zijn echter enkele bandenmerken die over het algemeen als hoogwaardig worden beschouwd en vrijwel altijd goede prestaties bieden.
Sinds 1 mei 2021 is er in de Europese Unie een nieuw bandenlabel voor personenauto’s in gebruik. Aan het label kun je het afrolgeluid, de brandstofefficiëntie en de grip op nat wegdek van nieuwe banden aflezen. In dit artikel vertellen we je alles over energiezuinige banden.
Bij temperaturen onder de 7 °C leveren winterbanden de beste prestaties. Maar twee keer per jaar je banden wisselen is een hoop gedoe en je hebt dan dus twee sets banden nodig. Zijn vierseizoenenbanden een goed alternatief? We zetten de verschillen en voor- en nadelen op een rij.
Een goed bandenprofiel is erg belangrijk voor de veiligheid. Daarnaast is het ook gewoon een wettelijke eis om voldoende bandenprofiel te hebben. Maar hoeveel is ‘voldoende’ en hoe weet je of het bandenprofiel nog goed is? In dit artikel zetten we alles op een rij.
De aankoop van een auto gaat eigenlijk altijd samen met het maken van een proefrit. Maar waar moet je precies op letten als je een proefrit in je mogelijk volgende auto maakt? We zetten diverse aandachtspunten op een rij.
Onder het begrip tuning wordt het aanpassen van een voorwerp of bestand bedoeld. Als we het hebben over auto’s, dan heeft tuning dus betrekking op het aanpassen van een auto. Dat kan zijn op het vlak van design of juist technisch. In dit artikel gaan we dieper in op de wereld van tuning.
Als het gaat om de uitstoot van dieselvoertuigen zijn roetfilters een krachtig hulpmiddel om de schadelijke fijnstofdeeltjes te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is mogelijk om achteraf roetfilters te plaatsen in oudere dieselauto’s. Hier lees je alles wat je daarover moet weten.
Op een gegeven moment zijn de banden van je auto versleten en heb je nieuwe nodig. Maar hoe weet je wanneer ze aan vervanging toe zijn? Hoe weet je welke banden je moet hebben? En klopt het dat je nieuwe banden eerst moet inrijden? In dit artikel geven we antwoord op al deze vragen.
Runflat banden zijn speciale banden waarmee je kunt doorrijden als ze lek raken. Dankzij de constructie van een runflat band is het mogelijk om nog 80 kilometer door te rijden bij een maximale snelheid van 80 km/h. Daardoor kun je dus relatief probleemloos een garage opzoeken.
De handrem dient bij een auto als parkeerrem. Als je aan de hendel trekt, worden de wielen geblokkeerd. Je gebruikt de handrem dus niet tijdens het rijden. Doe je dat toch, dan is dat niet bevorderlijk voor de staat van je auto en vaak zelfs ronduit gevaarlijk.
Paddle shifters, ook wel bekend als flippers, vormen een bijna normaal onderdeel van moderne auto's. Deze kleine hendels of knoppen, gemonteerd achter het stuurwiel, zijn gekoppeld aan insteekschakelaars die verschillende functies in de auto mogelijk maken. Lees er hier meer over.
De één wil graag de wegligging verbeteren, de andere (sportievere) looks of beide: het verlagen van een auto. Voor iedereen die een beetje handig is, is het verlagen van een auto zelf uit te voeren. Wel is het verstandig een aantal zaken in acht te nemen. Wij praten je hierover graag bij.
Soms mist de motor in een auto wat vermogen. Kiezen voor een auto met een sterkere motor kan een oplossing zijn, maar je kunt ook motortuning toepassen op je huidige auto om de prestaties van je motor te verbeteren.
Sinds 1 mei 2021 wordt er binnen de Europese Unie een nieuw bandenlabel toegepast voor personenauto's. Op dit label vind je informatie over het geluidsniveau, de brandstofefficiëntie en de grip op natte wegen van gloednieuwe banden. In dit artikel vertellen we je hoe het precies werkt.
Het kan zomaar gebeuren: in het instrumentarium van jouw auto gaat plotseling een waarschuwingslampje branden. Vaak is er geen reden tot paniek, maar soms kan er iets vervelends aan de hand zijn. Wat betekenen al die waarschuwingslampjes en wat moet je vervolgens doen? Daar gaan we wat dieper op in.
Het is in Nederland verboden om als bestuurder van een motorvoertuig tijdens het rijden 'handheld' te bellen. Wel mag je bellen via een carkit of infotainmentsysteem, zolang je maar niet je handen gebruikt bij het bellen. Op die manier kun je alsnog op een veilige manier in de auto handsfree bellen.
Auto’s worden niet alleen beoordeeld op design, prijs en kwaliteit, maar ook op technische specificaties, prestaties en energieverbruik. Een verbruikstest moet een zo objectief mogelijk beeld geven van hoe effectief het voertuig met brandstof of energie omspringt. Hoe moet je zo’n test beoordelen?
In zware financiële tijden als deze is het zaak om op de kleintjes te letten. Voor de autobezitter vormt brandstof een grote kostenpost, zeker als je maandelijks een hoop kilometers maakt. Op deze pagina lees je hoe je met een aantal kleine voorzorgsmaatregelen kunt besparen op je brandstofkosten.
De schokdempers zorgen niet alleen voor comfort, maar dragen ook bij aan veilig en voorspelbaar weggedrag van een auto. Belangrijk is om te weten hoe lang schokdempers in goede conditie blijven, wanneer ze vervangen moeten worden en hoe je dat het beste kunt aanpakken.
Als je veilig en comfortabel onderweg wilt zijn, is een goed werkende airconditioning in je auto best belangrijk. De airco zorgt er niet alleen voor dat de binnentemperatuur aangenaam blijft in de zomer. Op natte en koude winterdagen voorkomt de airco ook vochtige en beslagen ruiten.
Is het verplicht om een reservewiel bij je te hebben als je met de auto of motor op pad gaat? Nee. Behalve Spanje en Kroatië zijn er geen Europese landen waar zo’n reservewiel verplicht is. Dat is goed nieuws: nieuwe auto’s worden steeds vaker uitgerust met enkel een bandenreparatiesetje.
Het is een cruciaal aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: de luchtdruk in de banden. De juiste bandenspanning zorgt niet alleen voor een soepelere rit, maar draagt ook bij aan een lager brandstofverbruik en meer veiligheid op de weg.