De één wil graag de wegligging verbeteren, de andere (sportievere) looks of beide: het verlagen van een auto. Voor iedereen die een beetje handig is, is het verlagen van een auto zelf uit te voeren. Wel is het verstandig een aantal zaken in acht te nemen. Wij praten je hierover graag bij.
Soms mist de motor in een auto wat vermogen. Kiezen voor een auto met een sterkere motor kan een oplossing zijn, maar je kunt ook motortuning toepassen op je huidige auto om de prestaties van je motor te verbeteren.
Sinds 1 mei 2021 wordt er binnen de Europese Unie een nieuw bandenlabel toegepast voor personenauto's. Op dit label vind je informatie over het geluidsniveau, de brandstofefficiëntie en de grip op natte wegen van gloednieuwe banden. In dit artikel vertellen we je hoe het precies werkt.
Het kan zomaar gebeuren: in het instrumentarium van jouw auto gaat plotseling een waarschuwingslampje branden. Vaak is er geen reden tot paniek, maar soms kan er iets vervelends aan de hand zijn. Wat betekenen al die waarschuwingslampjes en wat moet je vervolgens doen? Daar gaan we wat dieper op in.
Het is in Nederland verboden om als bestuurder van een motorvoertuig tijdens het rijden 'handheld' te bellen. Wel mag je bellen via een carkit of infotainmentsysteem, zolang je maar niet je handen gebruikt bij het bellen. Op die manier kun je alsnog op een veilige manier in de auto handsfree bellen.
Auto’s worden niet alleen beoordeeld op design, prijs en kwaliteit, maar ook op technische specificaties, prestaties en energieverbruik. Een verbruikstest moet een zo objectief mogelijk beeld geven van hoe effectief het voertuig met brandstof of energie omspringt. Hoe moet je zo’n test beoordelen?
In zware financiële tijden als deze is het zaak om op de kleintjes te letten. Voor de autobezitter vormt brandstof een grote kostenpost, zeker als je maandelijks een hoop kilometers maakt. Op deze pagina lees je hoe je met een aantal kleine voorzorgsmaatregelen kunt besparen op je brandstofkosten.
De schokdempers zorgen niet alleen voor comfort, maar dragen ook bij aan veilig en voorspelbaar weggedrag van een auto. Belangrijk is om te weten hoe lang schokdempers in goede conditie blijven, wanneer ze vervangen moeten worden en hoe je dat het beste kunt aanpakken.
Als je veilig en comfortabel onderweg wilt zijn, is een goed werkende airconditioning in je auto best belangrijk. De airco zorgt er niet alleen voor dat de binnentemperatuur aangenaam blijft in de zomer. Op natte en koude winterdagen voorkomt de airco ook vochtige en beslagen ruiten.
Is het verplicht om een reservewiel bij je te hebben als je met de auto of motor op pad gaat? Nee. Behalve Spanje en Kroatië zijn er geen Europese landen waar zo’n reservewiel verplicht is. Dat is goed nieuws: nieuwe auto’s worden steeds vaker uitgerust met enkel een bandenreparatiesetje.
Het is een cruciaal aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: de luchtdruk in de banden. De juiste bandenspanning zorgt niet alleen voor een soepelere rit, maar draagt ook bij aan een lager brandstofverbruik en meer veiligheid op de weg.