Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Kia 2014 te koop: tweedehands en nieuw

Kia 2014

Kia 2014: nieuwe modellen

Het jaar 2014 is een bewogen jaar voor Kia met de introductie van de eerste elektrische Kia, de Kia Soul EV, en nieuwe uitvoeringen van de Kia Optima Hybrid, de Kia Sorento en de Kia Carnival. Vooral de Kia Soul EV is een revolutionair model, dat bol staat van technische hoogstandjes. Deze elektrische Kia heeft een 81.4 kW elektromotor met een vermogen van 110 pk en een topsnelheid van 145 kilometer per uur. De prestaties zijn indrukwekkend voor een elektrische auto van dit formaat. U accelereert in 11,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Met een volle accu heeft de Kia Soul EV een actieradius van ongeveer 200 kilometer en de accu is in één uur op te laden tot 80%.

De geschiedenis van Kia

Kia is in 1944 opgericht in Zuid-Korea en begint als fabrikant van fietsen en motorfietsen. In 1973 wordt de Kia Brisa geïntroduceerd en is officieel de eerste vierwieler die door Kia wordt geproduceerd. De Kia Brisa is tot 1983 in productie en in 1986 komt de Zuid-Koreaanse autofabrikant met de Kia Pride. De Kia Pride is niet verkocht in Nederland, aangezien de import van de modellen van Kia pas in 1993 op gang komt. De Kia Rio, geïntroduceerd in 2000, blijkt een groot succes in de hele wereld. Als de Kia Rio op de markt komt, is Kia inmiddels onderdeel geworden van Hyundai Kia Automotive Group. Een aantal recente modellen van Kia zijn de Kia Picanto, de Kia cee'd en de Kia Sorento.

Tweedehands Kia uit 2014

Met een tweedehands Kia uit 2014, heeft u een relatief jonge auto voor een aantrekkelijke prijs. De collectie van Kia uit 2014 biedt volop keuzemogelijkheden uit modellen van verschillende klassen. Zo kunt u kiezen voor de compacte Kia Picanto, de ruime Kia cee'd Sportswagon of een krachtige SUV: de Kia Sportage. U koopt uw tweedehands Kia uit 2014 voordelig bij een Kia-dealer in Nederland of bij een particulier op de tweedehandsmarkt.