Suzuki Carry te koop: tweedehands en nieuw

Suzuki Carry

Suzuki Carry

De Suzuki Carry is een kleine bestelwagen. Door zijn combinatie van relatief compact formaat en toch karakteristieke transportereigenschappen is hij een uitstekend alternatief voor het transport in de binnenstad. Zo combineert de Suzuki Carry de karakteristieke voordelen van een kleine Citycruiser - zoals goede rijeigenschappen, gemakkelijke bediening en betrekkelijk eenvoudige parkeermogelijkheden - met de ruimte van een bestelwagen. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Suzuki Carry

Met zijn twee zitplaatsen beschikt de wagen over een zeer groot laadoppervlak, zodat met deze relatief klein ogende bedrijfswagen veel vervoerd kan worden.

De Suzuki Carry beschikt grotendeels over dezelfde techniek als de Suzuki Jimny. Hij is dan ook uitgerust met een 1,3 liter-motor (de 2000-versie: 57 kW) die echter iets anders geplaatst is. De onder de zitplaatsen gemonteerde motor is niet alleen lastig te bereiken, maar is bij hogere snelheden helaas ook duidelijk hoorbaar in de auto. Toch moet men de Carry als echte compacte wagen het betrekkelijk geringe benzineverbruik nageven: in het stadsverkeer verbruikt hij tussen 7 en 8 liter. Hoewel het belangrijkste gebruiksdoel zeker het transport in de stad is, zijn met de Suzuki Carry ook transporten over grotere afstanden niet uitgesloten. Met een topsnelheid van ongeveer 150 km/h zijn ook langere ritten op de snelweg geen probleem. De uitrusting is in zijn geheel echter eerder Spartaans te noemen. De Carry beschikt standaard over stuurbekrachtiging en een vijf-versnellingsbak. Niet standaard is bijvoorbeeld de airconditioning.