Suzuki Swift te koop: tweedehands en nieuw

Suzuki Swift

Suzuki Swift

In 1983 zag de Suzuki Swift het licht van de automobielwereld binnen het kader van de 25ste Tokio Motor Show. Als resultaat van de samenwerking met General Motors werd hij gepresenteerd onder de naam Suzuki Cultus. De aanvankelijk nog als SA310 op de markt gebrachte kleine wagen kreeg in 1991 en 1996 een facelift en in 1988 en 2005 werd het model herzien. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Informatie over Suzuki Swift

Het palet van de de diverse uitvoeringen is indrukwekkend te noemen.

Tot 1999 werd de Swift in de versie 1,0 liter met 55 pk, als 1,3 liter met 68 pk, met een1,3 liter-motor met 101 pk (Swift GTI) en in de 1,6 liter-versie met 95 pk (in de sedanversie GLX) aangeboden. Deze uitvoeringen zijn nu echter alleen nog als occasion verkrijgbaar. Het huidige model (bouwjaar vanaf 2005) beschikt over een 1,3 l liter-motor met 92 pk, een 1,5 liter motor met 105 pk en - in de Swift Sport - over een 1,6 liter-motor met 125 pk.

De Swift overtuigt echter niet alleen met zijn veelzijdigheid aan motoren. Hij is daarnaast als drie- of als vijfdeurs verkrijgbaar, als gesloten auto of als cabrio. Verder wordt ook een vierwielaandgedreven versie aangeboden. Hij ook nog met automatische transmissie verkrijgbaar. De huidige serie heeft bovendien een speciale uitgave te bieden: de Black Sport Edition. Daarbij is de Swift in de uitrustingslijnen Club, Comfort en Comfort Plus, verkrijgbaar. De laatste is bijzonder te noemen, omdat hij standaard beschikt over een navigatiesysteem, in de compacte klasse is dat tot nu toe uniek. De Suzuki Swift is onder de meest uiteenlopende namen op de markt. Hij wordt bijvoorbeeld in Amerika als Chevrolet Sprint of in Australië als Holden Barina verkocht.