Volkswagen Golf 7 te koop: tweedehands en nieuw

Volkswagen Golf 7

Volkswagen Golf 7

De Volkswagen Golf VII volgt de Golf VI op

Het Volkswagenconcern werkt sinds 2007 aan de zevende oplage van de Golf, die al na vier jaar zijn voorganger (de Golf VI) op moet gaan volgen. Aantrekkelijker, sierlijker en ruimer moet hij worden – qua design hoekiger, lager, breder en langer. Maar de grootste revolutie wil concernchef Martin Winterkorn met nieuwe aandrijvingsconcepten vieren, waarmee hij Volkswagen tot de nummer één wil maken: gasaandrijvingen, elektrische aandrijvingen en hybride aandrijvingen maken met de zevende generatie hun entree. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Kleuren

Informatie over Volkswagen Golf 7

Deze motoren voldoen tegelijkertijd aan de Euro6-norm.

Uitvoeringen en motoren van de VW Golf 7

Het nieuwe MQB-platform (Modularer Querbaukasten) maakt dit mogelijk. Na de Audi A3 is de Golf 7 de tweede auto die moet profiteren van een sterk vergrote flexibiliteit en variabiliteit van het platform. De techniek moet nog compacter worden, maar daarvoor in de plaats komt er meer ruimte voor passagiers en bagage. Maar dat is nog niet alles: het doel is dat in de toekomst tot wel 60 verschillende VW-modellen op het nieuwe MQB-platform opgebouwd zullen worden. Als gevolg daarvan kan men de voertuigen binnen niet al te lange tijd voor bijna 70 procent met dezelfde onderdelen uitrusten – dat is voordelig, hoogwaardig en zorgt voor goede druk bij de concurrentie. Qua motortechniek spreekt het VW-concern van een kwantumsprong, veel wordt echter nog niet verraden: de benzinemodellen zullen opnieuw uitgerust worden met de geliefde TSI-viercilindermotoren met een cilinderinhoud van 1,2 tot 2,0 liter, en het prestatievermogen zal op circa 300 pk komen te liggen bij een maximale koppel van 400 Nm. Bij de dieselmodellen wordt eveneens gebruik gemaakt van een nieuw platform, die volgens het concern de grootste technische vernieuwing van de afgeloopen 15 jaar met zich mee zal brengen. Waar het in detail om gaat is nog niet bekend. Het is echter duidelijk dat de prestaties duidelijk omhoog zullen gaan: de krachtigste TDI-motor met een cilinderinhoud van 2,0 liter zal een maximale koppel van 450 Nm hebben. Net als bij de voorgangers zal bij de krachtigste motorversies de 4Motion-vierwielaandrijving onvermijdelijk zijn. Volkswagen hecht al sinds langere tijd bijzonder veel aandacht aan milieuvriendelijke techniek –de nieuwe dieselmotoren zullen dan ook aan de Euro6-norm voldoen dankzij uitlaatgasbehandeling. Het nieuwe platform zal bovendien de weg vrijmaken voor nieuwe elektrische aandrijvingen, gasaandrijvingen en hybride aandrijvingen. Momenteel bevinden zich zo’n 500 exemplaren van de elektrische Golf ‘blue-e-motion’ in de testfase. De Touareg hybride heeft reeds het goede voorbeeld gegeven. In 2013 zullen vervolgens ook de eerste Golf ‘Twin-Drive’ modellen met plug-in hybride van de band rollen.

Verschillen tussen de VW Golf VII en de Golf VI

Alleen al het nieuwe platform belooft enige vooruitgang: nog nooit was een VW-platform zo flexibel wat betreft de afmetingen van de voertuigen. Dit zal dan ook de tot nu toe grootste verscheidenheid aan carrosserievarianten mogelijk maken. Het verschijningsbeeld van de compleet nieuwe Golf zal hierdoor weliswaar duidelijk veranderen, maar de Golf zal altijd nog direct als Golf herkenbaar blijven. In z’n geheel genomen zal hij langer, breder, lager en – met de eerste Golf als voorbeeld –hoekiger worden. De asafstand wordt groter, de voorruit komt schuiner te staan en onder andere de steilere achterruit moet voor meer plaats zorgen. Bovendien moeten zowel het interieur als de buitenkant van de auto iets sierlijker worden maar tegelijkertijd toch functioneel blijven: zo komen er spleetvormige koplampen en veel fijne chromen elementen op het radiatorrooster, de luchtinlaten en de koplampen. In de middenconsole komt een acht inch beeldscherm met touchpad, navigatie en tactische rijoptimalisatie. Bovendien zal de Golf 7 met nieuwe assistentiesystemen zoals een afstandsautomaat en verkeerstekenherkenning worden uitgerust.

Beoordelingen voor Volkswagen Golf 7

1262 Beoordelingen

4,5