Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Renault Megane Scenic te koop: tweedehands en nieuw

Renault Megane Scenic

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Renault Mégane Scénic

De Renault Megane Scénic (type JA) is een compacte vijfdeurs MPV met een steile achterkant die in 1996 voor het eerst op de markt kwam. Hij is gebaseerd op de Renault Megane, maar na het modelonderhoud in 1999 werd de benaming Megane Scénic echter afgekort tot Scénic. In 2003 verscheen vervolgens de tweede generatie Scénic II (type JM), die in 2006 eveneens een modelonderhoud kreeg. Tenslotte volgde in 2009 de derde generatie van de Renault Scénic (type JZ).

De eerste generatie: de Renault Scénic JA

De eerste generatie werd van november 1996 tot december 2003 geproduceerd. Deze was verkrijgbaar met ottomotoren met een cilinderinhoud tussen de 1,4 en 2,0 liter en een vermogen tussen de 55 kW en 102 kW. Daarnaast was hij ook nog met dieselmotoren met een cilinderinhoud van 1,9 liter en een vermogen van 47 kW of 75 kW verkrijgbaar. Het model was in tien verschillende uitrustingsversies en in vier speciale edities leverbaar. In 1999 volgde een modelonderhoud.

De tweede generatie: de Renault Scénic JM

De tweede generatie werd van juni 2003 tot 2009 geproduceerd. Deze generatie was verkrijgbaar met ottomotoren met een cilinderinhoud van 1,4 tot 2,0 liter en een vermogen van 70 kW tot 120 kW verkrijgbaar. Maar ook met dieselmotoren met een cilinderinhoud tussen de 1,5 en 2,0 liter en een vermogen van 60 kW tot 110 kW. Vergeleken bij de voorganger werd vooral de achterzijde van de auto aangepast – de uitrusting en de techniek leken daarentegen erg op die van de Renault Megane. In april 2004 werd bovendien de 23 centimeter verlengde variant Grand Scénic in de collectie opgenomen, die optioneel over zeven zitplaatsen beschikte. In 2006 volgde een modelonderhoud.

De derde generatie: de Renault Scénic JZ

De derde generatie kwam in april 2009 op de markt. Deze generatie werd uitgerust met ottomotoren met een cilinderinhoud tussen de 1,4 en 2,0 liter en met een vermogen van 81 kW tot 103 kW. Men kon echter ook weer kiezen uit dieselmotoren met een cilinderinhoud tussen de 1,5 en 2,0 liter en een vermogen van 78 kW tot 118 kW. Het design werd in deze generatie nog sterker aangepast aan de iets eerder verschenen Renault Megane III en net als bij de voorgaande generatie verscheen er weer een verlengde variant.

Beoordelingen voor Renault Megane Scenic

277 Beoordelingen

4,4