Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Renault Rapid

Als opvolger van de Renault R4 F4 werd in 1986 de Renault Rapid van fase I gepresenteerd, die voor het eerst met een 1,6 liter dieselmotor verkrijgbaar was. In 1992 werd deze door fase II met een nieuw motorenpalet afgelost en in 1996 door fase III met een hoogwaardigere veiligheidsuitrusting. De Renault Rapid was verkrijgbaar als bestelwagen met twee vleugeldeuren c.q. Lees meer

Informatie over Renault Rapid

een achterklep, maar ook als gezinsauto met glazen cabine en een achterbank.

De onafhankelijke wielophanging van de Renault Rapid had voordelen ten opzichte van een starre as en zorgde zo voor een verbeterd rijgevoel. De elektrische auto Renault Express werd ook op basis van de Renault Rapid gebouwd. Deze had echter een eenvoudigere uitrusting. In 1998 werd de productie van de Renault Rapid beëindigd om plaats te maken voor de opvolger Renault Kangoo. Zijn naam bleef echter behouden, als transporter heet hij tot op de dag van vandaag namelijk ‘Kangoo Rapid’. Omdat de Renault Rapid nog steeds als betrouwbaar utilitair voertuig en betrouwbare gezinsauto gezien wordt, worden goede exemplaren steeds zeldzamer op de tweedehands markt.