Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volkswagen T3

De productie van de Volkswagen type 3 begon in 1979 en zette daarmee de lijn van de kleine VW-bussen voort. In tegenstelling tot zijn twee voorgangers was de Volkswagen T3 niet meer geënt op de techniek en bouwwijze van de Volkswagen Kever en kon dus worden betiteld als eerste onafhankelijk ontwikkelde kleine bus. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Volkswagen T3

Ook de Volkswagen T3 was uitgerust met luchtgekoelde benzine- en dieselmotoren die zich aan de achterkant van het voertuig bevonden. Later kwamen er ook watergekoelde boxermotoren bij, te herkennen aan een extra luchtspleet aan de voorkant van het voertuig. De Volkswagen T3 was in tal van standaard uitrustingsvarianten en speciale modellen verkrijgbaar: als bedrijfswagen (als pick-up en bedrijfswagen met gesloten ramen), als officiële bus en later als Caravelle in de versies C, CL, GL en Carat.

De Multivan was speciaal afgestemd op gezinsbehoeften en recreatie, door een klaptafel en een zitbank die veranderd konden worden in een dubbel bed. Vanaf 1985 was de Volkswagen T3 ook voor de eerste keer als voorwielaandrijving "Syncro" onderweg, optioneel uitgerust met 16 Inch banden die het voertuig hoger plaatsten. De laatste bus met een klassieke, achterin geplaatste motor rolde in 1992 van de band en behoorde tot de versie "LLE" - Limited Last Edition. Van deze modellen werden in totaal 2.500 stuks gebouwd, waarvan de laatste in het VW-museum in Wolfsburg staat.

Beoordelingen voor Volkswagen T3

20 Beoordelingen

4,1