Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Volkswagen T3 te koop: tweedehands en nieuw

Volkswagen T3

Volkswagen T3

De productie van de Volkswagen type 3 begon in 1979 en zette daarmee de lijn van de kleine VW-bussen voort. In tegenstelling tot zijn twee voorgangers was de Volkswagen T3 niet meer geënt op de techniek en bouwwijze van de Volkswagen Kever en kon dus worden betiteld als eerste onafhankelijk ontwikkelde kleine bus. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Volkswagen T3

Ook de Volkswagen T3 was uitgerust met luchtgekoelde benzine- en dieselmotoren die zich aan de achterkant van het voertuig bevonden. Later kwamen er ook watergekoelde boxermotoren bij, te herkennen aan een extra luchtspleet aan de voorkant van het voertuig. De Volkswagen T3 was in tal van standaard uitrustingsvarianten en speciale modellen verkrijgbaar: als bedrijfswagen (als pick-up en bedrijfswagen met gesloten ramen), als officiële bus en later als Caravelle in de versies C, CL, GL en Carat.

De Multivan was speciaal afgestemd op gezinsbehoeften en recreatie, door een klaptafel en een zitbank die veranderd konden worden in een dubbel bed. Vanaf 1985 was de Volkswagen T3 ook voor de eerste keer als voorwielaandrijving "Syncro" onderweg, optioneel uitgerust met 16 Inch banden die het voertuig hoger plaatsten. De laatste bus met een klassieke, achterin geplaatste motor rolde in 1992 van de band en behoorde tot de versie "LLE" - Limited Last Edition. Van deze modellen werden in totaal 2.500 stuks gebouwd, waarvan de laatste in het VW-museum in Wolfsburg staat.

Beoordelingen voor Volkswagen T3

20 Beoordelingen

4,1