Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Skoda Yeti te koop: tweedehands en nieuw

Skoda Yeti

Skoda Yeti

Top Gear Familievoertuig van het Jaar 2009

De Skoda Yeti (Typ 5L) is een compacte sport utility vehicle (SUV). De auto wordt gebouwd door het Tsjechische Skoda Auto en geïntroduceerd op de Motor Show van Genève in 2009. Het is Skoda's eerste SUV. Half 2017 wordt hij opgevolgd door de Skoda Karoq, een zustermodel van de Volkswagen (VW) T-Roc en de SEAT Ateca. In 2009 krijgt de Yeti 5 sterren van Euro NCAP en wordt hij uitgeroepen tot Familievoertuig van het Jaar door Top Gear Magazine. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Skoda Yeti

De Skoda Yeti technisch bekeken

De Skoda Yeti wordt voorafgegaan door de gelijknamige conceptauto gepresenteerd op de Motor Show van Genève in 2005. Een aantal bouwoplossingen is hier eerder futuristisch te noemen, en redt het uiteindelijk niet in het productiemodel. Zo is er hier een enkele, verticale ruitenwisser, die horizontaal over de volledige voorruit glijdt. Wel behouden blijft de hoekige stijl. Ondanks de compacte afmetingen slaagt de Yeti er zo in van binnen een ruimtelijk gevoel te creëren. Dit gevoel wordt nog versterkt door het gebruik van het VarioFlex systeem, waarbij de zetels in verschillende lay-outs kunnen worden gemanoeuvreerd. Het is een vondst van de Skoda Roomster. De motoren van de Yeti tanken benzine of diesel, en maken gebruik van interne ontsteking, vier cilinders en vier turboladers. Ze voldoen aan de EU5 emissienormen. De benzinemodellen hanteren brandstofinjectie. De diesels zijn common rail modellen (CR) met directe injectie via de turboladers (TDI, Turbocharged Direct Injection) en een roetfilter (DPF, Diesel Particulate Filter). De meeste van hen worden aangeboden met een manuele transmissie met zes snelheden. In de modellen met voorwielaandrijving (voorzien van een TDI van 81 kW) wordt gebruikgemaakt van manuele transmissie met vijf snelheden. In het 1.2 TSI model wordt de VW Groep Direct-Shift Gearbox (DSG) met zeven snelheden als optie aangeboden. Een DSG met zes snelheden is voorzien bij de 2.0 CR diesel van 103 kW. Ondertussen gebruiken de modellen met vierwielaandrijving de vierde generatie van de Haldex Multi Plate koppeling, die kracht naar de achterwielen stuurt. Hier is een offroad-knop aanwezig. Die activeert een specifieke setting in alle systemen voor bestuurdersassistentie, waardoor de auto beter zijn weg vindt op moeilijk te berijden terreinen. Tot de andere offroad-functies behoren onder andere afdalingsassistentie met sensitieve remmen, die de snelheid constant houdt op steile hellingen, ongeacht de versnelling van het voertuig. Alle modellen maken verder gebruik van de onafhankelijke achterophanging geïntroduceerd in de VW Golf Mk5, als aanvulling van de onafhankelijke voorophanging. Verder is er ESP, ABS, HBA, ASR en bescherming tegen whiplash blessures (bij achterwaartse aanrijdingen).

Skoda Yeti facelift (2013)

Een facelift van de Skoda Yeti verschijnt in september 2013, op de Internationale Motor Show van Frankfurt. Het voertuig is nu beschikbaar in twee versies: het Yeti stadsvoertuig en het Yeti Outdoor terreinvoertuig. Deze auto’s zijn welgeteld 1 millimeter korter dan hun voorganger. Ten opzichte van elkaar verschillen ze voornamelijk door de bumpers. In de Yeti Outdoor zijn de onderdelen die gevoelig zijn voor beschadigingen door het terrein zwart geverfd. In de Yeti krijgen ze gewoon de kleur van de carrosserie. Verder verschillen de wielen en de bekleding. Ondertussen worden ook de technologieën van het voertuig geüpdatet. Zo gebruiken de modellen met vierwielaandrijving nu de vijfde generatie van de Haldex koppeling (met hydraulische controle). De motoren bieden enige nieuwe combinaties aan. Zo kan de DSG met zeven versnellingen nu bijvoorbeeld ook gekoppeld worden aan de 1.6 TDI motor. Voor wat betreft de uitrustingen is deze gefacelifte Yeti voorts de eerste Skoda met een achteruitkijkparkeercamera, die de rijlijn van het voertuig aangeeft. Het nieuwe KESSY systeem zorgt ervoor dat de auto geopend, gesloten en gestart kan worden zonder sleutel. In de kofferbak zit een oplaadbare ledtoorts.

Skoda Yeti modellen en prijsklassen

Zoals gezegd verschijnt de Skoda Yeti sinds de facelift van 2013 in twee versies: het Yeti stadsvoertuig en de Yeti Outdoor, een terreinvoertuig. Er zijn modellen met voorwielaandrijving en vierwielaandrijving, waarbij een uiterst ruim aanbod van benzine- en dieselmotoren wordt voorzien (in totaal meer dan 25 varianten). Op de meeste Europese markten worden daarbij drie uitrustingen aangeboden: Experience, Ambition en Track (soms Active genaamd). In het Verenigd Koninkrijk zijn dat er vijf: E, S, SE, SE Plus en Elegance. In India wordt het Active, Ambition (ook wel Ambiente) en Elegance. Zowel de Yeti als de Yeti Outdoor kunnen daarnaast voorzien worden van de Laurin & Klement (L&K) topuitrusting. De Yeti stadsversie kent bovendien nog een bijzonder Monte Carlo model, dat wat sportiever is. Tot slot rijdt in China nog een speciale versie van de Skoda Yeti rond. Die heeft een wielbasis die 60 mm langer is dan de andere modellen en een reservewiel gemonteerd op de vijfde deur.

Beoordelingen voor Skoda Yeti

52 Beoordelingen

4,6