Skoda Roomster te koop: tweedehands en nieuw

Skoda Roomster

Skoda Roomster

De sinds september 2006 op de markt verkrijgbare Skoda Roomster is een combinatie van een ludospace en een minivan. Terwijl de voorkant van de auto op een sedan lijkt, biedt de achterkant met een hoogte van 1,65 meter en een breedte van bijna 1,68 meter veel plek voor bagage en grote voorwerpen. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Skoda Roomster

Toch heeft de Skoda Roomster geen zijdelingse schuifdeur, maar is net als een combi met 5 klapdeuren en 5 zitplaatsen uitgerust. Wanneer men de achterbank demonteert bedraagt het volume van de kofferruimte bijna 1.800 liter.

De aandrijving variëert van een 1,2-liter motor met 51 kW/70 pk tot een 1,9-liter motor met 77 kW/105 pk. De Skoda Roomster is daarbij met een handschakeling met 5 versnellingen of een automatische zesversnellingsbak verkrijgbaar. Met een brandstofverbruik van 7,5 liter per 100 km verbruikt de 1,6-liter benzinemotor met automatische versnellingsbak het meest, deze heeft met 183 km/u echter ook de topwaarde wat betreft de maximumsnelheid. Bij de overige aandrijvingen van de Skoda Roomster bedraagt het verbruik tussen de 5,1 en 6,8 liter per 100 km. De tankinhoud is groot genoeg om aan één stuk 900 km te kunnen rijden.

Het interieur van de Skoda Roomster is naast de gelijknamige basisuitrusting verkrijgbaar in de varianten „Comfort“, „Style“ en als soft-offroader „Scout“. Bijna alle modellen beschikken over airconditioning, een boordcomputer en een CD/radio combinatie die geschikt is voor het afspelen van MP3-bestanden. Tegen een meerprijs is de Skoda Roomster met een glazen panoramadak en extra leeslampjes uitgerust. Tot de standaard veiligheidsuitrusting van de Skoda Roomster horen voor- en zijairbags, evenals ABS, ASR en een automatische remassistent.

Sinds april 2007 heeft Skoda bovendien onder de naam „Praktik“ een bestelwagenversie van de Roomster in zijn collectie. Bij deze versie werden de achterste zijruiten door gelakt metaal vervangen en bevindt zich in het achterste gedeelte op de plek van de zitplaatsen een laadruimte die met een tussenschot van de passagiersruimte wordt gescheiden.

Beoordelingen voor Skoda Roomster

51 Beoordelingen

4,6