Jumper

Citroën heeft vier basismodellen bedrijfswagens. De Jumper is het grootste model bestelwagen. De basis van de auto is te configureren aan de hand van vier lengtematen, drie wielbases en drie verschillende hoogtes. Het laadvolume varieert hierdoor van 8 tot 17 m3, met een maximum totaalgewicht van 4 ton. De Jumper kan worden uitgerust met vier verschillende dieselmotoren (HDi 130 FAP, HDi 150 FAP, HDi 110 FAP en HDi 180 FAP). Naast het standaardmodel van de gesloten bestelbus is de Jumper verkrijgbaar in diverse varianten. De Jumper Combi is geoptimaliseerd voor personenvervoer en kan tussen acht en zestien passagiers vervoeren. De minibusvarianten van de Jumper Combi bieden plaats aan veertien tot zeventien personen. De Jumper kan op maat worden geleverd als containerwagen, koelwagen of koelcontainer.

Jumpy

Vergeleken met de Jumper is de Citroën Jumpy compacter en meer aerodynamisch vormgegeven, met een maximale hoogte van 1,90 meter. De Jumpy is verkrijgbaar in twee lengtes en twee hoogtes, met een laadvolume van 5, 6 of 7m3. De Jumpy is leverbaar met drie verschillende dieselmotoren (HDi 90, HDi 125 en HDi 160). Alternatieve modellen zijn verkrijgbaar met een dubbele cabine, planchercabine en Multispace voor personenvervoer (negen zitplaatsen). Ook voor de Jumpy is er een uitgebreide accessoirelijst waarmee de Bedrijfswagen aan vrijwel alle wensen kan worden aangepast.

Berlingo en Nemo

De Berlingo is een populaire lijn kleine Bedrijfswagens met asymmetrische achterdeuren. Ook de Berlingo is verkrijgbaar in twee lengtes, met een laadvolume van 3,7 of 4,1 m3. De motoren van de Berlingo zijn onder te verdelen in een benzinemotor (de VTi 95, 70 kW/95 pk), twee Hdi-dieselmotoren (55 kW/74 pk of 66 kW/90 pk) en de schonere eHdi-dieselmotor (66 kW/90 pk). De Berlingo is leverbaar in verschillende uitrustingsniveaus: Comfort, Club en Club XL, waarbij de laatste twee onder andere twee in plaats van drie zitplaatsen en een centrale deurvergrendeling met afstandsbediening hebben. De meest compacte Citroën-bedrijfswagen is de Nemo. De laadruimte is geschikt voor de afmetingen van een europallet met een laadlengte van 1,52 meter. Het laadvolume bedraagt 2,5 m3, met een laadvermogen van 685 kg (voor de versie met benzinemotor) en 635 kg (voor de diesel). De draaicirkel is 9,95 meter. De Nemo biedt keuze uit een 1,4i-benzinemotor (54 kW/73 pk) en twee dieselmotoren: HDi 75 FAP (55 kW/75 pk) en HDi 75 FAP EGS (55 kW/75 pk).
Naar boven