Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Kia 2013 te koop: tweedehands en nieuw

Kia 2013

De geschiedenis van Kia in een notendop

Het Zuid-Koreaanse automerk Kia Motors brengt sinds de jaren 70 auto's op de markt in verschillende segmenten. In de jaren 80 en 90 zorgt een samenwerking met de Ford Motor Company voor enkele nieuwe modellen als de Kia Pride die zijn inspiratie vindt bij de Mazda 121. In 1998 wordt Kia, na een faillissement, overgenomen door Hyundai Motor Company. Dit heeft een positieve weerslag op de autoproducent, daar de uitwisseling van informatie, designs en technieken tot nieuwe, moderne en betrouwbare auto's leidt. De laatste jaren is Kia in aanzien gestegen en wordt het merk beschouwd als betrouwbaar en betaalbaar. Aangezien het gamma gaat van een kleine, compacte Kia Picanto tot een heuse SUV in de vorm van een Kia Sportage, wordt een groot publiek aangesproken. De lange levensduur en standaard zeven jaar garantie, maken dat de wagens ook tweedehands erg populair zijn.

Kia 2013: voorstelling van de nieuwe Carens

Anno 2013 brengt Kia een nieuwe en verbeterde versie van de Carens op de markt. Deze wordt in september voorgesteld op de Autosalon van Parijs en kan op veel bijval rekenen. De auto is een compacte MPV die ontworpen is om te voldoen aan de eisen en wensen van het moderne, dynamische gezin. De wagen is moduleerbaar, zodat deze kan worden aangepast in functie van de koper. De Kia telt twee extra zitjes in de kofferruimte. Dit maakt de auto tot een aanrader voor grote gezinnen. Tot zijn directe concurrenten behoren de Opel Meriva en Ford B-Max. Een panoramisch dak en het gebruik van kwalitatieve materialen zorgen voor een verhoogd rijcomfort. Om ook de veiligheid van het gezin te garanderen, is de auto uitgerust met een volledig vernieuwd veiligheidssysteem. Stuurcorrectie, airbags, ABS en ESP zorgen ervoor dat risico's tot een minimum worden beperkt.

Kia 2013: lancering van een hybride op de Europese markt

2013 is ook het jaar waarin Kia de Optima in een hybride variant op de markt brengt. Hiermee positioneert de autofabrikant zich als milieuvriendelijk en spreekt het zowel bedrijven als particulieren aan die op zoek zijn naar een auto met een laag verbruik en beperkte uitstoot. De Optima is een sedan die dankzij zijn knappe design niet onopgemerkt voorbijgaat. Zo wint de wagen de Red Dot Design Award. De perfecte afstemming tussen design en techniek, maakt van de Optima een auto die tot de absolute top van de hybriden behoort.

Vernieuwde Kia Soul

De Kia Soul krijgt een upgrade in 2013. De cross-over heeft de Europese markt nog niet volledig kunnen overtuigen. Hier wil Kia verandering in brengen met een nieuw ontwerp en enkele technische aanpassingen. Zo wordt de motor aangescherpt om een auto te krijgen die zuiniger en efficiënter is. Daarnaast is er in de cabine een maximale ruimte voorzien voor alle inzittenden. De Kia Soul wordt een wagen met een rebelse look en optimaal comfort. Het hoekige design maakt van de Soul de vreemde eend in de bijt, maar wel één met stijl en persoonlijkheid die ook als tweedehands populair is.