Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Ford 2014

Ford: actief sinds 1903

De Amerikaanse autofabrikant Ford wordt in 1903 opgericht door Henry Ford, samen met enkele andere investeerders. De eerste auto's rollen van de band in Detroit. Ondanks de vele goede plannen en ontwerpen, komt de verkoop maar moeilijk op gang. Henry Ford heeft al twee faillissementen achter de rug, voor de Ford Motor Company daadwerkelijk grond weet te veroveren in Amerika. Tegenwoordig is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste spelers binnen de automarkt. Wereldwijd rijden mensen met een Ford die in één van de 70 fabrieken wordt geproduceerd. Er is een lange weg afgelegd sinds de allereerste wagen, de Ford Model A, van de band rolde. Vandaag de dag brengt Ford een waaier aan modellen op de markt die in verschillende varianten verkrijgbaar zijn. Van de kleine auto voor de beginnende chauffeur tot de klassewagen waar menig CEO mee gezien mag worden.

Ford 2014: Focus op het gezin

2014 staat bij Ford voor een groot deel in teken van het jonge gezin. De hele Tourneo-familie is hier duidelijk op afgestemd en wordt gepresenteerd op de Autosalon in Brussel. Kenmerkend voor de Tourneo-familie is de grote bestelwagen die voorzien is van ramen, maar ook kleinere ludospaces zijn opgenomen in het gamma. Zij moeten jonge gezinnen aanspreken die op zoek zijn naar een ruime wagen voor een goede prijs. Het exterieur oogt modern, maar kan zich niet onttrekken aan de typische look van de familiewagen. Aan de binnenkant is aandacht geschonken aan comfort. Met drie types, de Courier, de Connect en de Custom, wil Ford een zo groot mogelijk publiek aanspreken. Waar de Custom vooral de kleine zelfstandige kan bekoren, is de Courier de auto bij uitstek voor het gezin.

Een upgrade voor de Ford Focus

De Ford Focus, al jaren een van de meest populaire wagens uit het gamma, krijgt in 2014 een facelift. Het verschil met de eerste Ford Focus die in 1998 op de markt is gebracht, is enorm. Voor de nieuwe Focus is een gespierde en atletische body gekozen, in combinatie met technische hoogstandjes. Zo is er een nieuw scherm met een emotiever design. Deze touchscreen is volledig geïntegreerd in het connectivity systeem van de wagen en is voorzien van een spraakbediening voor zowel de audio-, navigatie-, telefonie- als klimaatregelingstoepassingen. Onder de motorkap is voornamelijk gewerkt aan zuinigheid en een verlaagde uitstoot. De lange levensduur maakt dat de Focus ook als tweedehands auto uiterst aantrekkelijk is.

Een Mustang van Ford in Europa

Het is niet de eerste Mustang die Ford op de markt brengt, maar wel de eerste die op Europese bodem getoond en verkocht wordt. Ford is met deze Mustang aan zijn zesde generatie van dit type wagen bezig. Veranderingen ten opzichte van het vorige model zijn de brede carrosserie, het lage dak, de nieuwe grille en driedimensionale achterlichten. Aan kracht is geen gebrek en de sportieve chauffeur beleeft veel plezier met deze opvolger van de V6. De 426 pk verzekeren een aangename, snelle rit.