De verreiker maakt het verplaatsen van lading gemakkelijk!

De verreiker is een voertuig dat wordt gebruikt om lading op te tillen en elders weer neer te leggen. In verschillende sectoren wordt er dankbaar gebruik gemaakt van deze hulp bij het verplaatsen van goederen en lading. Zowel in de agrarische als de industriële sector is de verreiker een erg populair hulpmiddel. De verreiker wordt zo nu en dan ook benut voor het verplaatsen van grond. Deze taak wordt echter meestal door beter toegeruste machines uitgevoerd, omdat een verreiker hiervoor niet over voldoende capaciteit beschikt. In zulke gevallen kan een shovel bijvoorbeeld uitkomst bieden, die krachtiger en efficiënter in het gebruik is. Deze kan de grond verplaatsen zonder dat er te veel druk op het apparaat zelf wordt gelegd.

De verreiker en de vorkheftruck

De verreiker komt wat mogelijkheden betreft grotendeels overeen met de vorkheftruck. Een vorkheftruck functioneert echter niet goed op ongelijkmatig terrein, terwijl de verreiker daar juist uitermate geschikt voor is. De verreiker is uitgerust met een telescooparm met een bak, die verschillende bewegingen kan maken (voorwaarts, achterwaarts, omhoog en omlaag). De verreiker is populair doordat hij veel ruimte kan overbruggen. De bak van dit voertuig kan grote hoogten bereiken en ver naar voren reiken. Dit heeft vele voordelen bij het werken op terrein met moeilijk bereikbare hoeken.

De verreiker, verschillende merken

De verreiker is onder vele merknamen op de markt gebracht. De bekendste voorbeelden zijn: Manitou, JCB, Caterpillar, Volvo, John Deere, New Holland, Merlo en Neuson. De verreiker is verkrijgbaar in allerlei kleuren en formaten. Bij de aanschaf van een verreiker is het belangrijk te weten voor welke taken deze machine gebruikt zal worden. Zoals genoemd, kan de verreiker veel aan, maar is het niet het meest geschikte voertuig voor het verplaatsen van zware grond. Voor lichter til- en verplaatswerk is de verreiker echter een ideale hulp, die het werk op de bouwplaats een stuk eenvoudiger kan maken.
Naar boven