Het Duitse MAN is al jarenlang een grote naam in de bussenmarkt. Naast bussen produceert MAN ook vrachtwagens en dieselmotoren voor de industriële sector.

Het assortiment

Het scala van MAN bussen kan worden onderverdeeld in drie groepen: de stadsbussen, de touringcars en de streekbussen. Alle bussen van MAN zijn met zorg ontworpen en zien er vanaf de buitenkant goed uit: simpel maar doeltreffend.

Touringcars

De Lion's Coach is MAN’s vlaggenschip in het touringcarsegment. De bus heeft een mooi design en is voor passagiers een uiterst comfortabel vervoermiddel. Het is dan ook geen budgetwagen. Maar heeft een bedrijf wat te besteden, dan is de Lion’s Coach zeker een goede keus. Ook aan het comfort van de chauffeur is gedacht: de bus stuurt gemakkelijk en rolt prettig over de weg.De Lion's Coach EfficientLine is een verbeterde versie van de Lion's Coach, vooral op het vlak van brandstof- en kostenbesparing. De TCO (Total Cost of Ownership) ligt hierdoor een stuk lager. De Lion's Coach EfficientLine is een flinke investering, maar die betaalt zich in de loop der jaren dus terug.

Stadsbussen

Op gebied van het stadsvervoer heeft MAN drie bussen in het assortiment. De Lion's City is de meest verkochte bus van MAN in dit segment. Hij voldoet aan alle eisen waaraan een goede stadsbus moet voldoen en is verkrijgbaar in maar liefst vijf verschillende lengtes. De Lion's City Hybrid is, zoals de naam al zegt, de hybride versie van de Lion's City. Deze bus verbruikt maar liefst 30% minder brandstof en stoot op jaarbasis 26 ton minder CO2 uit.

Streekbussen

De Lion's Regio is de bus van MAN die het meest tot zijn recht komt in het streekvervoer. Op het vlak van comfort scoort deze bus goed en ook qua veiligheid is alles meer dan in orde. De bus heeft een lengte van 12 meter en biedt daarmee veel ruimte. In de bus zijn 55 zitplaatsen beschikbaar.De Lion's City Ü is een bus met een lage vloer die voldoet aan alle eisen van het hedendaagse lijnverkeer. Hij is, ook al doet de naam anders vermoeden, zeer geschikt voor het streekvervoer. Het is een ruime bus waarin men ontspannen kan reizen. Hij telt elf stoelen minder dan de Regio, wat het comfort van de passagiers ten goede komt.
Naar boven