Komatsu produceert en levert wereldwijd bouwmachines

Een wereldwijd netwerk van producenten en leveranciers

Komatsu is een wereldwijd opererend bedrijf, dat mijn- en bosbouwmachines, weg- en waterbouwmachines, en industriële bedrijfswerktuigen fabriceert en verkoopt. Het van oorsprong Japanse Komatsu is opgericht in 1921 en heeft in de loop der jaren diverse andere ontwikkelaars en producenten in het marktsegment van de bouwmachines overgenomen. Daardoor is een wereldwijd netwerk ontstaan, dat in verschillende divisies is onderverdeeld. De machines voor de Europese markt worden vervaardigd in Duitsland, Engeland en Italië. In België is Komatsu Europe International NV gevestigd. Ook de importeur voor de Benelux, de BIA groep, is gevestigd in België. De BIA groep realiseert een jaarlijkse omzet in de Benelux van ruim 200 miljoen euro.

Ontwikkeling en onderzoek leiden tot innovatie en kwaliteit

Komatsu kent speciale divisies voor onderzoeks- en ontwikkelactiviteiten, om continu te werken aan verbetering en introductie van veilige en innovatieve diensten en producten met een hoog kwaliteits- en duurzaamheidsniveau. De verwachtingen en behoeften van de klant en de bruikbaarheid van de machine staan bij Komatsu altijd voorop. Daarom vindt onderzoek en ontwikkeling zo dicht mogelijk bij de uitvoeringsactiviteiten plaats, waar ook te wereld. Hierdoor is het bedrijf er al meermalen in geslaagd innovatieve ontwikkelingen toe te passen. Zo was Komatsu in juni 2008 het bedrijf dat de eerste hybride hydraulische graafmachine ter wereld introduceerde.

Machines die zijn afgestemd op de activiteiten ter plaatse

Onder de naam Komatsu wordt een breed assortiment aan bouwmachines geproduceerd. Voor de (mijn)bouw zijn er hydraulische graafmachines, wielladers en bulldozers. De machines worden geproduceerd in diverse afmetingen en zowel verkrijgbaar op wielen als op rupsbanden. Zo kan de juiste machine voor het grondverzet op een specifieke plaats worden bereikt. In het segment van de compactere machines vervaardigt Komatsu onder andere kleine hydraulische graafmachines, schrankladers, graaf/laadcombinaties en heftrucks. De voordelen van deze compactere machines zijn een grotere wendbaarheid en een kleinere draaicirkel. Overigens zijn voor veel machines van Komatsu wisselwerktuigen beschikbaar, waardoor deze machines voor verschillende doeleinden kunnen worden ingezet.
Naar boven