Kubota is wereldleider in grondverzetmachines

Al een eeuw lang traditionele kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap

Het Japanse merk Kubota is al meer dan 100 jaar een begrip in de wereld van landbouwmachines, tuinbouwmachines, grondverzetmachines en motoren. Kubota werd in 1890 door Gonshiro Kubota opgericht en tot op de dag van vandaag zijn de door hem geïntroduceerde kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap kenmerkend voor de producten. Bij het bedrijf werken tegenwoordig ongeveer 25.000 medewerkers in 25 fabrieken. In Nederland zijn de machines en motoren verkrijgbaar via officiële importeurs, die beschikken over een landelijk verspreid netwerk van dealers. De nadruk ligt op de grondverzetmachines van Kubota. Met name op het terrein van minigraafmachines behoort Kubota tot de absolute wereldtop. Er zijn maar liefst 3 fabrieken waarin jaarlijks 35.000 stuks worden geproduceerd die wereldwijd worden afgezet.

Minigravers voor grootse prestaties

Kubota brengt maar liefst 21 verschillende types minigravers op de markt. De kleinste van 800 kg en de grootste van 8.700 kg. De verschillende modellen zijn te onderscheiden in conventionele machines en binnendraaiers. Alle modellen beschikken over een verstelbare onderwagen en een rolbeugel. De kleinste minigraver, de Kubota K008-3, heeft een machinebreedte van slecht 725 mm en is daardoor prima te gebruiken in smalle doorgangen. Grotere modellen kunnen worden uitgevoerd met een cabine en voorzien worden van een speciaal voor Kubota ontworpen anti-diefstalsysteem. De graafmachines zijn uitgerust met een direct ingespoten dieselmotor die in combinatie met een geavanceerd hydraulisch systeem zorgt voor maximale graafkracht.

Rupsdumpers, wielladers en hydraulische hamers maken het assortiment compleet

Naast minigravers heeft Kubota ook rupsdumpers, wielladers en hydraulische hamers in het assortiment. Op dit moment kan Kubota 5 verschillende modellen rupsdumper leveren, met een laadcapaciteit tussen 700 en 2.500 kg. Binnen de wielladers zijn er 3 verschillende modellen, variërend van 1.990 tot 4.300 kg. De Kubota-wielladers worden uitgevoerd met een transmissie die zich automatisch aanpast aan de lading. Voor iedere machine heeft Kubota een passende hydraulische hamer beschikbaar, of het nu gaat om een 1-tonner of een 8-tonner. Er zijn 6 verschillende modellen, van 50 tot 419 kg.
Naar boven