Liebherr: van kranen tot consumentenelektronica en vliegtuigonderdelen

De beginjaren van Liebherr

Het bedrijf Liebherr is gesticht in het jaar 1949 door Hans Liebherr. Het is gevestigd in Zwitserland en produceert o.a. kranen, vliegtuigonderdelen plus machines voor de mijnbouw. De eerste mobiele, makkelijk te (de)monteren en goedkope kraan die het bedrijf introduceerde, was een groot succes en heeft enorm bijgedragen aan de groei van de onderneming. Zes jaar na de stichting van het bedrijf wordt begonnen met de productie van huishoudelijke koel- en vriesapparatuur.

Liebherr vandaag de dag

Tegenwoordig is Liebherr één van de toonaangevende Europese fabrikanten op het gebied van huishoudelijke koel- en vriesapparaten. Heden ten dage maakt het bedrijf behalve machines voor de bouw en huishoudelijke apparatuur ook vliegtuigonderdelen. Verder produceert het allerlei machines die gebruikt worden in de mijnbouw, zoals grote graafmachines. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bloeiende, internationale onderneming met ca. 33.000 werknemers, verdeeld over meer dan 120 bedrijven met vestigingen in o.a. Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland en de Verenigde Staten. Doordat het bedrijf decentraal is georganiseerd (het is verdeeld in makkelijk te beheren bedrijfseenheden die onafhankelijk van elkaar opereren), is het eenvoudig bereikbaar voor de klant en kan het bovendien snel reageren op signalen uit de markt. De Liebherr Group holding is voor 100% in handen van de familie Liebherr. Tegenwoordig wordt het bedrijf gerund door Isolde en Willi.

De kranen: nog altijd de kern van het bedrijf

Nog altijd maken de kranen een groot deel uit van het assortiment van Liebherr. De uitgebreide keus aan kranen die deze onderneming biedt, is dan ook bij geen enkel ander bedrijf te vinden. Het omvat apparaten van verschillende grootte, die gebruik maken van uiteenlopende technieken, zodat voor elke taak de ideale kraan voor handen is. De bijzonder flexibele, snel te monteren kranen en de efficiënte zwenkkranen hebben vanaf het begin van Liebherr hun waarde bewezen. Dat geldt voor zowel de bouw van woongebouwen als voor grootschalige industriële projecten overal ter wereld. Met andere woorden: deze onderneming heeft de wereld van vandaag de dag mede vorm gegeven!
Naar boven