Linde is een aanbieder van voertuigen voor het interne transport. Het bedrijf valt sinds 1989 onder Pon. Pon is actief in veel verschillende markten en heeft meerdere bedrijven onder zijn hoede. In Nederland is Pon vooral bekend als importeur van onder andere Volkswagen, Audi en Porsche.Linde maakte vooral naam met de uitvinding van het hydrostatische aandrijfsysteem. Hierbij zorgt een vloeistof die onder druk staat voor het overbrengen van de energie. Daarnaast heeft Linde nog enkele andere innovaties op zijn conto, zoals het elektronische mastbedieningssysteem Linde Load Control. Linde probeert bovendien al zijn producten zo ergonomisch mogelijk vorm te geven.

Producten

De producten die Linde levert, hebben te maken met het vervoer binnen bedrijven zelf. Hierbij kan worden gedacht aan verschillende heftrucks. Zo zijn er elektrische heftrucks, heftrucks op diesel en lpg, meelopende pallettrucks, magazijntrucks en containertrucks. Al deze producten hebben hun eigen voordelen. Zo is de elektrische heftruck erg geschikt voor het gebruik binnen gebouwen omdat hij geen directe uitstoot heeft. Daarnaast hebben heftrucks op diesel en lpg het voordeel dat ze gemakkelijk te tanken zijn en er dus continu mee kan worden gereden. Van alle heftrucks zijn er een aantal verschillende versies, zodat er voor alle bedrijven en werkzaamheden een geschikt exemplaar is. Naast het aanschaffen van een heftruck biedt Linde ook de mogelijkheid heftrucks te leasen of huren. Verder verkoopt Linde ook gebruikte heftrucks en magazijnvoertuigen.Overige diensten van Linde zijn onder andere heftruck- en abseiltrainingen (voor het geval een hoogbouwtruck door een storing niet meer naar benden kan komen). Naast deze trainingen wordt er door Linde ook onafhankelijk advies gegeven over zaken in de logistieke keten, fleet management en veiligheid. Tot slot heeft Linde nog een team ter beschikking voor het oplossen van problemen en het verlenen van service aan de heftrucks.

Concurrenten

Heftrucks worden door veel verschillende bedrijven verkocht. Zo zijn er een aantal bedrijven die voornamelijk producten verkopen voor de bouwsector maar ook heftrucks leveren. Caterpillar is hier een goed voorbeeld van. Maar ook autofabrikanten, Toyota, Mitsubishi en Hyundai, leveren heftrucks.Doordat Linde zich naast de verkoop van heftrucks ook duidelijk richt op andere zaken rondom de logistieke keten, krijgt het bedrijf een totaalbeeld van het werkproces van zijn klanten. Op deze manier kan Linde goede oplossingen bieden, waarmee het zijn concurrenten probeert af te troeven.
Naar boven