Het nut van een auto met diepvries

Veel consumenten halen hun boodschappen bij de supermarkt. Maar toch komt het tegenwoordig vaak voor dat sommige specialistische producten aan huis worden bezorgd. Hiervoor is het handig dat de leverancier een bestelwagen heeft met een koeling en eventueel een diepvries. Zo zijn er bedrijven die ingevroren producten zoals vis, friet en ijs direct bij de consument thuis afleveren. Maar ook is bij het vervoer van de leverancier naar de winkel is vaak een bestelauto met een koeling en diepvries nodig. In de supermarkten zijn immers veel diepvriesproducten aanwezig die tijdens het transport niet mogen ontdooien. Behalve voor voedingsmiddelen kan een diepvries bijv. nodig zijn in de gezondheidszorg en wetenschap, voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, of bepaalde kweekjes voor laboratoria.

De mogelijkheden om producten in een diepvries te vervoeren

Wanneer producten goed gekoeld moeten blijven, zijn er diverse mogelijkheden voor bedrijven om deze diepgevroren te transporteren. Het is mogelijk om een voertuig te kopen met een laadruimte die kan worden gekoeld. Ook kan men een bedrijfsauto om laten bouwen tot koelwagen met diepvries. Hierbij kan de ruimte worden aangepast aan de producten waarvoor de bestelwagen wordt gebruikt. Het is wel belangrijk dat de wettelijke eisen hierbij in acht worden genomen. Zo moet het eenvoudig zijn om het koelgedeelte van de auto schoon te maken en natuurlijk moet de temperatuur goed te regelen en stabiel zijn.

Enkele bestelwagens met een koeling

Er zijn verschillende automerken die koelwagens met diepvries op de markt brengen. Deze zijn verkrijgbaar als een kleinere bestelwagen of grotere bestelbus. Enkele modellen die als koelwagen verkrijgbaar zijn, zijn de Iveco Daily, de Mercedes-Benz Sprinter en de Volkswagen Transporter. Ook zijn er vrachtwagens te koop met een diepvries die vaak voor lange en grote transporten worden gebruikt. Bij zowel grote als kleine auto's is het mogelijk om een aanhangwagen met een koeling en diepvriezer achter het voertuig te hangen. Wanneer de keuze valt op het ombouwen van een bestaande bedrijfswagen, dan kan er gekozen worden uit het aanbod dat diverse fabrikanten van transportkoeling met diepvries op de markt brengen. Bekende merknamen zijn bijv. Diavia en Govet.
Naar boven