Het bekende Duitse bedrijf MAN bouwt kwalitatief hoogstaande vrachtwagens en heeft dan ook een zeer goede reputatie. De MAN trucks zien er goed uit dankzij hun vertrouwde, simpele en aerodynamische design. MAN heeft een ruim assortiment vrachtwagens voor de bouw en logistiek, voor transport over zowel kleine als grote afstanden. Het sterke punt van de MAN TGX is zijn uithoudingsvermogen, waardoor deze truck uitermate geschikt is voor het langeafstandsverkeer. Niet voor niets wordt hij veel gebruikt in het internationale transport. De MAN TGM is een werkpaard met veel kracht en laadvermogen, waardoor hij een ideale truck is voor het bouwverkeer. De TGS is het kleinere, goedkopere broertje van de TGX, die veel wordt ingezet voor het distributie-en korteafstandsverkeer

Veiligheid

Veiligheid is bij trucks een zeer belangrijke factor. Uiteraard besteedt ook MAN veel aandacht aan het veiliger maken van zijn vrachtwagens. En dat betaalt zich uit: de vele ingebouwde veiligheidssystemen in combinatie met de traditionele veiligheidsmaatregelen als de airbag bieden chauffeurs veel zekerheid. Bij de systemen moet men denken aan ESP, ACC, ABS, LGS, en rembekrachtiging. Ook zijn er geen verblindende indicaties op het dashboard. Voor deze toepassingen betaalt de klant overigens geen cent extra.

Comfort

Ook het comfort van de chauffeur kan de veiligheid sterk beïnvloeden. Als de chauffeur niet prettig zit, voelt hij zich minder op zijn gemak en neemt de kans op onoplettendheid en vermoeidheid toe, wat het risico op een ongeluk verhoogt. Alle nieuwe trucks van MAN bieden de chauffeur een comfortabele zitomgeving. Dat is zeer belangrijk, want in diverse studies is aangetoond dat een bestuurders zich beter op de weg kunnen concentreren als ze goed zitten. Dit resulteert in minder ongelukken. En dat is een win-winsituatie voor de klant én de chauffeur.

Aandrijvingstechniek

Alle vrachtwagens van MAN beschikken over zescilinder Common Rail-motoren, verkrijgbaar tot en met 480 pk. Deze motoren zorgen voor hoge efficiëntie, zelfs bij lagere toerentallen, en zijn bovendien erg zuinig. Ook zijn de trucks uitgerust met een bijschakelbare vooraandrijving, Man HydroDrive. Welke motor men kiest, hangt uiteraard af van de werkzaamheden die de truck moet uitvoeren. Voor langere afstanden worden sterkere motoren aanbevolen, zeker als het vervoer vaak in heuvel- of bergachtig terrein plaatsvindt. Dit voorkomt dat de truck moeite heeft met het bedwingen van stijgende stukken.
Naar boven