Veelzijdige vrachtwagens van Renault

De Franse autoproducent Renault heeft een mooi assortiment van kwalitatief goede trucks. Het is misschien niet zo uitgebreid en luxe als dat van Mercedes of MAN, maar wel aanmerkelijk goedkoper. Bij Renault kan men terecht voor trucks voor lange afstanden, trucks voor het bouwverkeer en trucks voor distributiedoeleinden. Renaults nieuwe lichting (Euro 6) is zuiniger en efficiënter dan alle voorgaande wagens. Het design van de trucks is met de jaren ook vooruit gegaan. Een Renault-truck is tegenwoordig gewoon een goede keuze.

Comfort en ruimte

De nieuwe cabine van de Euro 6-trucks is ruimer en comfortabeler. Dankzij de ergonomisch ontworpen stoelen krijgt de chauffeur geen last van rug- en nekklachten. Bovendien zorgt het hoge comfortgehalte voor een verbeterde concentratie, wat de kans op ongelukken sterk vermindert. Zo draagt het comfort dus zijn steentje bij aan de algehele veiligheid. Wat de chauffeur ook zal behagen zijn het rijgemak en de goede wegligging van de Renault-trucks. De motor is sterk en de wagen rijdt ook bij lage toerentallen efficiënt. Alleen bergopwaarts kan een lichte motor het wat moeilijk krijgen.

Veiligheid voorop

Het belangrijkste is uiteraard dat de veiligheid van de chauffeur en de vracht gewaarborgd zijn. Naast het comfort, de wegligging en aanwezige airbag dragen ook de geavanceerde veiligheidssystemen bij aan een veiligere vrachtwagen. Hierbij kan men denken aan LGS (Lane Guard System), een systeem dat ervoor zorgt dat de chauffeur niet ongemerkt van rijbaan kan wisselen, zodat hij voor dergelijke gevaarlijke situaties behoed blijft.
Naar boven