Wat is een wooncabine en waarvoor wordt deze gebruikt?

Een wooncabine wordt vaak aangeschaft of gehuurd wanneer men tijdelijk op zoek is naar extra woon- of werkruimte. Daarnaast worden wooncabines ook vaak te huur aangeboden aan studenten. Ze zijn over het algemeen goed geïsoleerd, flexibel en niet duur. Een wooncabine is vaak voorzien van een, twee, drie of vier kamers.
De wooncabines van Maas bijvoorbeeld zijn verkrijgbaar in vier modellen, namelijk K1, K2, K3 en K4. Deze wooncabines hebben alle een breedte van 3,5 meter. Ze zijn uitstekend geïsoleerd en voorzien van een goed ventilatiesysteem. Er zijn aansluitpunten voor 220/30 Volt, water en telefoon. De wooncabine kan naar eigen inzicht worden ingericht met meubels. Tevens is er plaats voor een wasmachine en eventueel een vaatwasser.

Specifieke kenmerken van de wooncabine

Een bekend bedrijf dat wooncabines maakt voor de huisvesting van studenten is StarCabin. De wooncabines van deze fabrikant zijn geïsoleerd en hebben een keuken, toilet, douche en verwarming. De wooncabines van StarCabin kunnen vaak op elkaar worden gestapeld, zodat een soort flat ontstaat en men op een beperkt oppervlak veel woonunits kan realiseren. Een wooncabine kan wel 18 meter lang zijn. De breedte van een wooncabine varieert van 3 tot 6 meter en de lengte loopt uiteen van 6 tot 18 meter. Wooncabines worden over het algemeen verhuurd omdat ze vaak maar tijdelijk nodig zijn.
Naar boven