Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
  • Homepage
  • Tweedehands bedrijfswagens: aanbod en informatie

Tweedehands bedrijfswagens: aanbod en informatie te koop: tweedehands en nieuw

Bedrijfswagens voor allerlei zakelijke activiteiten

Wat verstaat men onder bedrijfswagens?

Bedrijfswagens zijn kort gezegd auto’s van de zaak. Een bedrijfswagen is een auto die wordt gebruikt voor en betaald door een bedrijf voor het vervoer van personen of goederen. Dat kan variëren van ‘de auto van de zaak’ voor de vertegenwoordiger die veel op pad moet, het busje dat van een bepaalde verzamelplek werknemers naar de werklocatie brengt, tot de bestelbus die bestellingen rondbrengt. Ook vrachtwagens vallen echter onder de term bedrijfswagens, evenals de tractor van de boer of een autoambulance. Er zijn dus enorm veel gebieden waar bedrijfswagens voor worden ingezet; de auto-industrie heeft hier goed op ingespeeld. Tegenwoordig is er dan ook een flinke keus aan zowel nieuwe als tweedehands bedrijfswagens. Bij bedrijfswagens kun je ook denken aan recreatieve voertuigen zoals een frietwagen, een paardentrailer, een boottrailer, een woonwagen of caravans. Maar de belangrijkste toepassing van een bedrijfswagen is uiteraard het bedrijfsleven. Ook de voertuigen met specifieke functies als een bouwkraan, graafmachine, gemeente-voertuigen,vorkheftruck , de specialistische machines van Wacker-Neuson of tankvrachtwagens vallen onder bedrijfswagens.

Van personenvervoer tot aan grootschalig goederentransport: de diverse categorieën onder de bedrijfswagens

Bedrijfswagens zijn in Europa in twee klassen opgedeeld. In de eerste plaats is er het Light Commercial Vehicle (LCV). Deze term staat voor lichte bedrijfswagen: goederenvoertuigen met een maximale toegestane norm van 3,5 ton voor de massa van het voertuig. Hieronder vallen bijvoorbeeld busjes, stationwagens en auto’s met een laadbak. In de tweede plaats is er het Large Goods Vehicle (LGW). Dit zijn auto’s die een grotere maximale massa hebben dan 3,5 ton, zoals vrachtwagens.

Populaire merken onder de bedrijfswagens

De bekendste bedrijfswagen is waarschijnlijk de Transporter van Volkswagen. Want wie kent het beroemde Volkwagenbusje niet? In 1947 werd deze auto voor het eerst geschetst, door de Nederlandse Volkswagen importeur Ben Pon. Het doel was om een relatief kleine auto te ontwerpen met veel laadvermogen. Nadien is de Transporter van Volkswagen voor van alles en nog wat ingezet: als verhuiswagen, personenbusje, voor vrachtvervoer en ook voor niet-bedrijfsgerelateerde doeleinden, bijv. als camper en als verzamelstuk. Inmiddels hebben Volkswagen en andere automerken een serie bedrijfswagens ontwikkeld die op iedere transportwens van een onderneming aansluit. Tot de populaire bedrijfswagens in de LCV klasse behoren behalve Volkswagen ook de Duitse merken Mercedes en Opel. Op het gebied van agrarische voertuigen zijn de merken John Deere, Fendt , Hanomag en het Japanse Iseki en Kubota. Verder speelt de Franse auto-industrie een belangrijke rol in de markt voor bedrijfswagens.