Geschiedenis van de Peugeot

De Peugeot is al jarenlang een begrip binnen de autowereld en uitgegroeid tot een enorme holding. De naam komt bij de familie vandaan die het industriële imperium is begonnen. Sinds de start van Peugeot in de 19e eeuw zijn er al meer dan 50 miljoen auto's geproduceerd. Daarnaast worden er ook scooters en fietsen geproduceerd, maar hoofdzakelijk zijn het vooral de auto's die de markt beheersen. In eerste instantie produceerde Peugeot geen auto's; dat gebeurde pas in 1882 toen het zijn entree maakte op de vervoersmiddelenmarkt. Het eerste voertuig betrof een driewieler. De eerste echte auto van Peugeot werd gemaakt in 1890 en in 1891 kwam de productie van de auto's vervolgens steeds meer op gang. Er werden ook wedstrijden gereden met diverse Peugeots, waardoor Peugeot ook in de autosport een begrip werd.

Welke modellen Peugeots zijn er op de markt?

Door de jaren heen zijn er diverse Peugeots geproduceerd en op de markt gebracht: iOn, 107, 207, 208, 2008, 308, 3008, 508, RCZ, 5008, 807 en de Tepee. Elk model Peugeot heeft zijn eigen unieke kenmerken. Voor elke gezinssituatie is er wel een Peugeot ontwikkeld, waardoor Peugeot weet in te spelen op de behoeften van klanten. Zowel voor particuliere als zakelijke klanten zijn er modellen ontwikkeld. Een aantal bekende typen Peugeots zijn onder andere de Peugeot type 5, een beroemde auto uit het jaar 1894 tot 1896, welke gebaseerd is op zijn voorganger de Peugeot type 3. Vandaag de dag zijn het meer de Lion-Peugeot Type V2C2, de Erics Peugeot 203 en de Peugeot 206. Een van de meest recente typen Peugeot is de Peugeot 208 Type R5. Dit type Peugeot kreeg volop aandacht tijdens de Parijse autoshow in 2012.

Peugeot als hoofdrolspeler

Peugeots zijn overal ter wereld verkrijgbaar. Peugeot is namelijk een hoofdrolspeler op de automarkt. Voortdurend werkt Peugeot aan nieuwe auto's, maar ook voor bedrijfsauto's, occasions, accessoires en services kan een klant terecht bij Peugeot. Auto's, motoren, scooters en fietsers zijn verkrijgbaar in bijna elke winkel en daarmee weet Peugeot een belangrijke stempel te drukken op de automarkt en een krachtig visitekaartje af te geven. Zelfs op de tweedehands automarkt doet Peugeot het nog uitstekend. Dat zegt veel over de kwaliteit van de Peugeot en de positie die Peugeot in de autobranche in neemt.
Naar boven