De wereldberoemde Volkswagen

De Volkswagen is een internationaal bekend merk. In de volksmond wordt de Volkswagen ook wel afgekort met VW. Het is het belangrijkste merk van de Volkswagen Group. Deze heeft zelfs twee auto's in de top 5 van de meest verkochte auto's staan, namelijk de Volkswagen Golf en de Volkswagen Kever. Wie kent de Volkswagen niet, kan men zich beter afvragen. Het is nog steeds een auto die veel wordt verkocht en in dekking wordt genomen door verzekeringsmaatschappijen. Zowel particuliere als zakelijke klanten maken gebruik van een van de modellen van de Volkswagen. De Volkswagen staat vooral bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid.

De geschiedenis van de Volkswagen

Het is allemaal begonnen in Duitsland rond het jaar 1922 toen er een goedkopere auto werd voorgesteld door niemand minder dan Ferdinand Porsche. Er waren echter maar weinig mensen die daar oren naar hadden. Pas eind jaren 30 van de vorige eeuw kwam de productie van de Volkswagen op gang. De Kever was een van de eerst geproduceerde auto's. Hoewel de fabriek van Volkswagen werd getroffen door een zwaar bombardement in de Tweede Wereld oorlog, heeft dat haar groei niet kunnen belemmeren. Het Britse leger had bijvoorbeeld na de Tweede Wereldoorlog veel auto's nodig, omdat er velen verloren waren gegaan tijdens de gevechten. Deze zijn allemaal geproduceerd in de fabriek van de Volkswagen. Destijds werden er al 1000 auto's per maand gebouwd, wat voor die tijd een enorme hoeveelheid was. In 1974 werd de eerste Golf op de markt gebracht. Destijds was dat een groot succes en dat is nog steeds zo. De Volkswagen Kever wordt inmiddels niet meer in Duitsland gebouwd, alleen nog in Mexico en Brazilië.

De modellen en typen van de Volkswagen

Naast de beroemde Volkswagen Kever en Volkswagen Golf, heeft Volkswagen Group nog diverse andere modellen en typen geproduceerd. Zo zijn er onder andere de Volkswagen Polo, de Volkswagen Passaat en de Volkswagen Scirocco. In april 2005 werd ook de Volkswagen Fox op de markt gebracht. Een paar van de laatst geproduceerde modellen zijn de Volkswagen Tiguan en de Volkswagen Eos, een soort cabriolet. De Volkswagen Group heeft wel 49 fabrieken in drie werelddelen. Vrachtwagens worden vooral in Zuid-Amerika geproduceerd. Tevens worden ook bijvoorbeeld de Seat en Audi door Volkswagen Group geproduceerd.
Naar boven