De Mercedes Actros is een opvallend zuinige vrachtwagen

De Mercedes Actros is een vrachtwagentype van Mercedes-Benz dat als zwaargewicht kan worden geclassificeerd. De auto wordt gebruikt voor exceptioneel transport en langeafstandstransport. Maar de Mercedes Actros is vooral een hele zuinige truck. Dit heeft deze auto wel bewezen tijdens de Record Run, waarin 3 trucks een rit reden die van Polen naar Rotterdam leidde. Tijdens deze 10.000 km. bleek dat de Mercedes Actros veel zuiniger is dan de eerdere Actros versies die zijn gemaakt. Zo is gebleken dat de Mercedes Actros 4,5 % tot 7,6 % minder brandstof verbruikt dan het eerdere Euro 5 Actros-model.

De nieuwe Mercedes Actros blinkt uit in veelzijdigheid!

In Brussel is op 21 juni 2012 een nieuwe versie van de Mercedes Actros onthuld. Bijzonder is dat de Mercedes Actros door een Nederlander werd ontworpen, namelijk Bertrand Janssen. Ook de bedden in de Mercedes Actros zijn door een Nederlander vormgegeven. De bedden van de Mercedes Actros worden overigens geproduceerd door BERCO in Schijndel, dat o.a. ook bedden aan DAF en Scania levert. De Mercedes Actros is uitermate geschikt voor zwaar werk op de bouwplaats. Door zijn goede prestaties op moeilijk begaanbaar terrein en zijn veelzijdigheid kan de Mercedes Actros voor allerlei taken worden ingezet. De wagen kan onder andere worden gebruikt als bakwagen, kiepwagen en betonwagen.

De Mercedes Actros is verkrijgbaar met diverse motoren

Een standaard onderdeel van iedere Mercedes Actros is een geavanceerde automatische versnellingsbak, die achter de motor schuil gaat. Deze motor is leverbaar in diverse varianten, van 410 pk. tot 480 pk. Afgezien van de 480 pk. variant na, zijn alle motoren te verkrijgen als Euro 5, EEV en Euro 6. De onderhoudsinterval van de Euro 5 en de Euro 6 is heel gunstig, namelijk pas na 120.000 of zelfs 150.000 km. Omdat daarnaast het verbruik veel lager is, is de Actros zeer interessant, omdat deze auto zijn eigenaar erg veel geld kan besparen!
Naar boven