De Mercedes Atego bouwt voort op een lange historie

Mercedes-Benz, ook wel afgekort als Mercedes, is een Duits automerk dat deel uitmaakt van Daimler. In 1885 is Carl Benz de eerste autoproducent ter wereld. Later brengt ook Gottlieb Daimler onder de naam Mercedes auto’s op de markt. Tegenwoordig produceert Mercedes-Benz niet alleen personenauto’s, maar ook bestelwagens, bussen en vrachtwagens. In 1998 komt Mercedes met de eerste Atego. De Mercedes Atego is een lichte vrachtwagen in de klasse van 6,5 tot 16 ton. Deze bedrijfswagen is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er niet alleen diverse gebruiksvriendelijke en zuinige motoren leverbaar, maar is de carrosserie van de Mercedes Atego in varianten beschikbaar en kan de cabine flexibel worden ingericht en uitgerust.

De Mercedes Atego van vandaag is klaar voor de toekomst

De moderne Mercedes Atego is vernieuwd en uitgerust met krachtige motoren. Door de verbeterde compacte vormgeving en de wendbaarheid is deze lichte vrachtwagen niet alleen geschikt voor licht werk op een bouwplaats, maar ook handig voor gebruik in de stad. Het is een typische vrachtwagen voor langeafstandstransport en distributie. Er kan gekozen worden tussen een 4- en 6-cilindermotor, goed voor 188 kW en 210 kW. Bij de ontwikkeling van de Atego heeft Mercedes-Benz gebruik gemaakt van BlueTecEco. Door toepassing van deze voertuigtechniek wordt het brandstofverbruik beperkt en het milieu gespaard. De motoren van de Mercedes Atego voldoen aan de hoge milieueisen van de Euro-5-norm.

Ergonomische verantwoord en veilig werken met een Mercedes Atego

De Mercedes Atego is uitgerust met een korte cabine, waardoor een maximale wendbaarheid van de vrachtwagen ontstaat. De cabine biedt standaard plaats aan 2 personen en kan uitgebreid worden met een extra zitplaats. Door de grote voorruit en de laag doorlopende zijruiten biedt het voertuig een uitstekend overzicht. Een krachtig remsysteem met intern geventileerde schijfremmen is standaard. Naar keuze kan de auto worden uitgerust met het zogenaamde Telligent Remsysteem. Dit remhulpsysteem schakelt bij gevaarlijke situaties automatisch in. Extra veiligheid voor inzittenden kan worden geboden door een bestuurdersairbag en gordelspanners. De Mercedes Atego kan met recht een veilige en comfortabele lichte vrachtwagen worden genoemd die topprestaties levert.
Naar boven